^2.9^

8.3K 443 261
                                    



'Ik vind het echt heel erg voor je.' Zegt Jonas na ik mijn verhaal heb gedaan en ik haal mijn schouders op en pruts wat aan de velletjes aan mijn nagels.

'Ik had gewoon nog hoop dat het goed ging komen.' Zeg ik zacht en zucht een keertje.

'Maar Lisa, eigenlijk verdient hij je niet, kijk naar wat hij je allemaal heeft gedaan en jij bleef maar vergeven en nu flikt hij je weer zoiets.' Zegt hij en ik weet niet zo goed wat ik moet antwoorden. Want Jonas weet ook niet dat hij thuis geslagen wordt of die dingen, want dat is privé dat vertel ik niet zo maar door.

Na nog even gepraat te hebben over koetjes en kalfjes gaat de bel en maken we onze weg naar het lokaal.

Als er een minuut verstreken is is iedereen aanwezig in het lokaal, maar doordat Bram naast Lieselot zit en Peter en Blake naast elkaar, zit James alleen. Langs de ene kant vind ik het erg, maar langs de andere kant geniet ik ervan om hem daar zo zielig te zien zitten.

Maar dan komt er plots een meisje binnengewandeld dat ik nog nooit eerder heb gezien. 'Stel jezelf eens voor.' Zegt de leerkracht tegen haar en ze gaat voor de klas staan. 'Ik ben Joke, ik kom naar deze school omdat ik verhuist ben en ja dat was het wel.' Zegt ze ongeïnteresseerd en neemt plaats op een lege stoel, naast James dus.

Ik bekijk haar eens beter. Ze heeft zwart haar tot ongeveer het midden van haar rug en er zitten mooie krullen in. Geen enkel puistje of vlekje op haar gezicht en ze heeft groene ogen, ze straat slechtheid uit, al zou je dat niet denken bij deze omschrijving van haar.

Al meteen begint James tegen haar te praten en ik voel mezelf jaloers worden. Als hij nu al meteen voor haar gaat weet ik niet of ik wel ooit iets voor hem betekend heb. Maar elke keer liet hij me geloven dat ik wel iets voor hem beteken, was dat dan gewoon zodat hij mij in zijn macht had? Of zodat hij gebruik kon maken van het geld van mijn ouders? Ik weet het niet en ik weer niet of ik het eigenlijk wel wil weten.

'Trek je er niets van aan.' Zegt Jonas zacht als hij me ziet kijken. 'Maar ze is zo mooi.' Mompel ik en bijt op mijn lip. 'Jij bent veel mooier.' Mompelt hij en kijkt daarna weer naar voor alsof hij niets gezegd heeft. 'Bedankt.' Mompel ik ook zacht, en ons gesprek eindigt daarmee.

De rest van de les probeer ik niet meer te kijken naar James en Joke maar ik kan het niet laten en zie dat Joke haar hand op zijn arm heeft liggen terwijl ze iets zegt, Oh god wat ben ik jaloers.

Maar hij mag niets doen met haar, want niemand heeft het officieel uitgemaakt. We hebben gewoon een pauze, een break. Dus als hij nu met haar kust of iets staat dat gelijk aan vreemdgaan, toch?

De eerste drie lessen zijn voorbij en het is nu korte pauze, veel te kort. Zo hebben we totaal geen tijd om te bekomen van die saaie, niet interessante lessen.

Ik twijfel of ik bij de jongens ga staan of niet, maar het blijven mijn vrienden denk ik dus besluit ik toch maar naar hun te gaan. Ik zeg Jonas gedag en hij gaat ook naar zijn vrienden.

Tot mijn grootste frustratie zie ik die stomme Joke al bij hun staan, maar ik laat me niet doen door haar en ik ga er ook gewoon naartoe.

'Hey.' Zeg ik met een kleine glimlach naar de groep en ik krijg van hun allemaal een begroeting terug, behalve van James en Joke natuurlijk, die blijven gewoon door praten, sukkels.

'Zou je even weg willen gaan meisje? We praten over dingen die niet voor jouw oren bestemd zijn.' Zegt Joke en mijn mond valt open van verbazing wanneer ze me bitchy aankijkt.

'Dit zijn toevallig mijn vrienden, dus hou jij je klep maar.' Zeg ik scherp wanneer ik haar woedend aankijk. 'Lisa, doe normaal.' Zegt James waardoor ik nog bozer wordt.

'Kom Li, we gaan even.' Komt Bram ertussen en trekt me mee naar een andere plaats.

'Dus die trut is hier nog niet eens één dag en jullie hebben me al vervangen.' Zeg ik boos tegen Bram en probeer mijn tranen binnen te houden. 'Ze vervangt je niet, het is gewoon een toffe meid volgens James.' Zegt hij wat het er niet beter op maakt.

'Hebben jullie mij eigenlijk ooit als één van jullie vrienden gezien?' Vraag ik zacht, bang voor het antwoord.

'Ja, natuurlijk, maar jij hebt gewoon een ander karakter als ons.' Mompelt hij en ik voel een steek in mijn hart. 'Dus nu hebben jullie een meisje gevonden dat wel hetzelfde karakter heeft als jullie en hebben jullie mij niet meer nodig?' Constateer ik, dat is toch wat hij juist gezegd heeft, maar hij schud meteen zijn hoofd. 'Dat bedoel ik helemaal niet.'

'Ik heb echt de indruk dat jullie mij gewoon gebruiken om onder straffen uit te komen en voor het geld.' Zeg ik stil en een traan verlaat mijn ooghoek. 'Vroeger had ik nooit dat gevoel, waarom nu dan wel?'

'Dat is echt niet zo Lisa.' Zegt hij en trekt me in een knuffel. 'En ik ben zo jaloers.' Zeg ik terwijl ik mijn hoofd in zijn nekholte leg waardoor Bram grinnikt.

'Je moet je geen zorgen maken, hij is je echt niet zo snel vergeten.' Zegt hij en ik trek me terug uit de knuffel. 'Maar ik wil niet dat hij me na een tijdje vergeet. De bedoeling was dat hij besefte dat hij me miste ofzo ik weet het niet.' Zeg ik hopeloos en veeg de twee tranen weg van mijn wangen.

'En over wat waren jullie bezig dat ik niet mocht horen?' Vraag ik en hij fronst. 'Hoe bedoel je?' Vraagt hij en veegt een traan van mijn wang die alweer gevallen was.

'Wat die Joke zei.' Mompel ik en hij haalt zijn schouders op. 'Ik weet niet waarom ze dat zei want we waren gewoon bezig over of ze hetzelfde lessenrooster had of niet.'

'Oh, haat ze me nu al dan?' Lach ik een beetje en hij haalt zijn schouders op. 'Ik denk het.' Lacht hij.

'Dan is het gevoel tenminste wederzijds.'




Help! School begint terug binnen 3 dagen :(( I'm not ready for it.

En ik heb geen voorraad meer, en het schrijven lukt echt niet & gaat niet voorruit & door school ga ik minder tijd hebben. Dus ik ga gewoon updaten wanneer ik een hoofdstuk af heb vanaf nu, ik probeer minstens één keer per week, echt waar! Want anders moeten jullie echt te lang wachten :")

En er zijn altijd zoveel lieve reacties op mijn hoofdstukken! (: als ik er niet op heb gereageerd betekent dat niet dat ik het niet gezien heb maar dat ik geen tijd had ofzo! Dus bij deze, allemaal super bedankt!!

Ps: wat vinden jullie van Joke?

Ciaoo x Laura

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now