^35^

14.3K 736 75
                                    


We lopen de kleedkamers terug uit en ik ga even naar de leerkracht om het uit te leggen terwijl Blake terug bij de groep gaat staan.

'Het spijt me meneer maar ik had even een instortmomentje.' Hij schud zijn hoofd. 'Geen probleem Lisa.' Ik knik en loop terug naar mijn vriendengroepje. Wat een geluk dat de leerkrachten me graag hebben. Anders zou hij nu op me staan schreeuwen dat ik de les niet zomaar kan verlaten.

Het verbaast me dat Cindy er ook bij staat. Dicht bij Peter. Heel dicht. Te dicht voor gewoon vrienden te zijn. Ik moet me er maar eens mee bemoeien.

'Hm Cindy en Peter. Peter en Cindy. Nu hebben we nog een chipnaam nodig.' Deel ik mee wanneer ik bij de groep ga staan. Cindy wordt rood en kijkt naar beneden.

'Oh mijn god. Is het al officieel?' Vraag ik plots helemaal vrolijk. Cindy schud haar hoofd en kijkt verlegen rond. Ik geef een knikje met mijn hoofd dat ze mee moet komen, wat ze dan ook doet.

'Peter en ik zijn al lang vrienden, dus breek hem en ik breek jou.' Zeg ik langzaam zodat ze elk woord goed verstaat. Ze kijkt me angstig aan en lijkt zich even schuldig te voelen. 'Ik vind Peter echt leuk, geen zorgen.' Zegt ze zachtjes en ik knik daarna met een glimlach.

Peter geeft me een moordende blik omdat hij niet kan horen wat ik tegen haar zei. Ik doe teken met mijn vinger dat hij mij moet volgen en hij knikt terwijl ik Cindy alweer teruggestuurd heb.

Ik loop een paar meter verder en begin aan mijn uitleg. 'Peter. Je moet weten dat ik je heel aardig vind. Maar. De grote maar is, dat als je iets doet met Cindy wat zij of ik niet apprecieert je zal moeten vluchten voor je leven. Of anders ga je pijn lijden op een plek waar de zon nooit schijnt.' Ik kijk hem serieus aan en hij knikt. 'Mijn uitleg was langer.' Moppert hij. Ik haal mijn schouders op. 'Je zal er mee moeten leven denk ik.'

Ik loop terug naar het groepje met een grijns. Wat me verbaast is dat iedereen luid staat te lachen. 'Wat valt er te lachen?' Vraag ik met een opgetrokken wenkbrauw. 'Op een plek waar de zon nooit schijnt?' Proest James uit. Ze hebben me dus toch gehoord.

'Durft Lisatje geen grote mensen woorden te gebruiken. Is ze daar nog te preuts voor?' Grijnst hij. Ik begin al te grijnzen omdat ik een goede comeback heb.

'Te preuts? Al vergeten wat wij twee gedaan hebben?' Vraag ik uitdagend waardoor de anderen me verbaast aankijken en James rood wordt. 'Hebben jullie seks gehad!' Roept Cindy uit waardoor ik plots heel verlegen word. 'Nee, rustig ik ben nog steeds maagd.' Grinnik ik.

'Wat hebben jullie dan wel gedaan?' Vraagt Bram benieuwd waardoor ik helemaal rood word. 'Gaat jullie niks aan.' Zeg ik zacht. Iedereen lacht behalve James en ik.

'Waar blijft de turnleerkracht als je hem nodig hebt.' Vloek ik binnensmonds waardoor iedereen nog harder begint te lachen.

Ik schud mijn hoofd en kom plots op een idee. 'Peter kus Cindy.' Zeg ik. Ze kijken me raar aan en Cindy begint te blozen. 'Wat? Waarom?' Ik haal mijn schouders op. 'Om jullie verliefdheid te bewijzen.' Is mijn weerwoord. Eigenlijk slaat mijn voorstel op niks, maar ja waarom ook niet, we staan onze tijd nu toch al te verdoen.

Hij haalt zijn schouders op en kust Cindy vol op de mond. Ze blijft eerst versteld staan maar doet dan mee. Ik maak een goedkeurend geluidje en iedereen kijkt me lachend aan. 'Dankje voor het bewijs.' Grinnik ik.

Ik merk dat James me aanstaart, maar ik zeg er niets van.

De leerkracht roept stilte en maakt de teams. Ik zit bij Bram, Jonas en James van mijn vrienden. 'James wij gaan winnen!' Roep ik blij waardoor iedereen van de klas me lachend aankijkt.

Na een wedstrijdje trefbal, dat mijn ploeg gewonnen heeft, lopen we terug naar de kleedkamers om ons om te kleden.

Na een minuutje horen we een schreeuw uit de jongenskleedkamer en begin ik kwaadaardig te lachen waardoor alle meisjes me aankijken voor een uitleg.

'Ik heb Julian zijn broek een stuk korter geknipt.'



Ik ben niet zo tevreden over dit hoofdstuk, geen idee waarom.. het is zo een beetje saai pf ja ik weet het niet wat er aan ontbreekt /: maar ik wou gewoon iets geven, omdat het door omstandigheden al een week geleden is dat ik heb ge-update.

En bedankt iedereen voor de 19K ik ben zo blij met lezers als jullie :)
En wauw meer als 300 volgers, dat maakt me echt super blij!

Xx Laura

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now