^2.19^

7.6K 394 182
                                    



'We beginnen vandaag met een nieuwe choreografie.' Zegt Max en iedereen zucht. 'En die van vorige week dan?' Vraagt Julie. 'Niet belangrijk.' Zegt Max schouderophalend. 'Die mogen jullie eigenlijk vergeten.'

'Oké ik wil op de eerste rij: Lisa, Maarten, Julie en Arthur.'

Ik word opgesteld naast een jongen dat nog geen woord gezegd heeft, niet dat hij al veel de kans heeft gekregen. 'Ik ben Maarten.' Mompelt hij en geeft me een kleine glimlach. 'Lisa.' Zeg ik terug en geef hem ook een glimlach.

Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen.

'Ik wil niet naast Maarten staan.' Hoor ik een stem zeggen die afkomstig is van Julie, maar ik heb het gevoel dat ze ermee aan het lachen is.

'Nee, jij wilt liever op Maarten staan.' Zegt de jongen dat me in het begin een knipoog had gegeven en nu ook op de eerste rij staat, waaruit ik kan opmaken dat zijn naam dus Arthur is. Ik heb geen idee waarom, maar ik heb Arthur altijd een naam gevonden voor jongens met blond haar, en dat wordt hier maar weer eens bevestigt aangezien hij inderdaad blond is?

'Daar gaan we weer.' Zucht Max.

'Ja, eigenlijk wel. Heb je er iets tegen dat ik wel een relatie heb en jij niet?' Zegt Julie met een bitchface en kijkt Arthur aan. 'Als ik wil, had ik al lang een relatie gehad.' Grijnst Arthur op zijn beurt.

'Wacht, wie heeft nu een relatie met wie?' Vraag ik lachend, omdat ik niet kan volgen wat er allemaal gezegd wordt.

'Ik met Maarten, Arthur met.. niemand.' Lucy lacht op het einde van haar zin en Arthur rolt zijn ogen en komt dan naar mij toegewandeld. 'Als ik jou nu op een date vraag, zou je dan ja zeggen?' Vraagt hij en slaat een arm om mijn schouder.

Ik grinnik ongemakkelijk en schud mijn hoofd waardoor iedereen begint te lachen.

'Arthur, je zal nooit iemand vinden.'

'Zwijgen nu, en luister naar het liedje dat ik gekozen heb waarop jullie zullen dansen.'

Iedereen kijkt vol spanning toe terwijl hij naar de muziekinstallatie loopt. Na nog enkele seconden gewacht te hebben klinken de klanken van riptide door de boxen en kijkt iedereen elkaar blij aan. Ik hoor dat het de stem is van Manu Rios is dat het liedje zingt, wat het het alleen maar beter maakt.

'Tevreden?' Vraagt Max en iedereen knikt.

'Oké, dan beginnen we nu.'

(...)

Na de les mogen we allen gaan douchen en ben ik blij dat ik mijn spullen mee had voor de zekerheid, anders kon ik nu niet douchen. Mama had me afgezet met de auto, maar ze kon me niet komen oppikken omdat ze nog te veel werk had in het in orde brengen van dingen van werk. Dus hadden we mijn fiets in de koffer gestoken en moet ik nu dus terug fietsen, geen idee hoe ik mijn zak terug mee naar huis krijg op de fiets, maar dat zijn zorgen voor later.

Ik volg de andere meisjes naar de kleedkamer en zet mijn zak neer op de bank eens we er zijn. 'Het zijn open douches hier, dus als je niet naakt gezien wilt worden zul je beter thuis moeten douchen.' Zegt een meisje, waarvan ik tijdens de les heb ondervonden dat haar naam Maaike is.

'Ik douch wel hier.' Zeg ik schouderophalend, het is niet dat ik me schaam voor mijn lichaam.

En ten slotte zijn het allemaal meisjes, dus waarom niet.

Na het douchen en nadat ik me terug heb aangekleed komt Julie naar me toe. 'Heb je zin om nog even iets te gaan drinken?' Vraagt ze en ik knik. 'Tuurlijk, ik moet wel even mijn mama verwittigen.' Zeg ik en voel me binnenin super blij, dat ze me meevragen om iets te gaan drinken is een goed teken volgens mij, of misschien hoop ik dat gewoon.

Na dat ik een goedkeurend berichtje heb teruggekregen van mama wandelen we naar buiten.

'Waar?' Vraagt Alex en kijkt de groep vragend aan. 'Naar 'T Goed Gezelschap'? Stelt iemand voor waarop iedereen goedkeurend knikt en elk hun eigen weg maakt naar de auto. 

'Um, ik was met de fiets en heb serieus geen idee waar dat café is.' Zeg ik lachend waardoor Alex zich omdraait. 'Rijd maar met mij mee, dan kom ik je daarna terug hier afzetten.' Zegt hij waardoor ik hem dankbaar aankijk. 'Super, dankje!'

'Geen probleem, ik kan je moeilijk met de fiets laten gaan, met de auto is het al twintig minuten.'

Hij stapt in een zwarte lage auto dat er zeer duur uitziet. Ik stap in de bijrijdersstoel en kijk verbaasd rond in de auto, het is echt mooi. 'Mooie bak hé.' Zegt Alex met een grijns op zijn gezicht en ik knik. 'En het beste is nog dat ik hem heb kunnen kopen aan een vriendenprijsje.' Zegt hij trots en drukt het gaspedaal in waardoor we vertrekken.

'Hoe oud zijn jullie eigenlijk?' Vraag ik.

'Ik ben eenentwintig, de rest ook zoiets, de jongste was tot nu toe Julie, met haar negentien jaar, maar jij bent zeventien toch?' Vraagt hij waarop ik knik. 

'Schattig.' Grinnikt hij waardoor ik mijn hoofd schud. 'Ik wil niet gezien worden als de kleine van de groep he.' Lach ik. 

'Te laat.' Plaagt hij me en wrijft met zijn hand door mijn haar. 

'Handen aan het stuur jongeman.' Zeg ik waardoor hij zijn wenkbrauwen ophaalt. 'Ik kan al goed genoeg rijden om één hand los te laten hoor.' Zegt hij en ik grinnik. 'Dat betekent niet dat je mijn haar helemaal door de war mag halen.' Zeg ik en haal mijn vingers door mijn haar in de hoop mijn haar terug een beetje normaal te leggen.

'Het spijt me zeer om je kapsel uit orde te brengen.' Zegt hij plechtig waardoor ik weer moet lachen.

De rest van de rit verliep nog precies hetzelfde, de hele tijd lachen en elkaar plagen. Ik ben blij dat ik heb besloten om terug te gaan dansen en dat ik ben toegelaten in deze groep, het lijken me allemaal leuke mensen en ze doen aardig tegen me, dus dat is zeker al een pluspunt.

'We zijn er.' Zegt Alex, en we staan inderdaad voor een gezellig uitziend cafétje. Aan de buitenkant hangen lichtblauwe letters me erop: " 'T Goed Gezelschap.'

'We komen hier eigenlijk bijna altijd, dit is een soort van ons stamcafé waar we na de raining iets komen drinken.' Vertelt Alex me terwijl we wachten op de rest van de groep. 'Maar jij bent minderjarig, dus zal je het bij een cola moeten houden.' Zegt hij en steekt zijn tong uit. 

'Hé de leeftijdsgrens van zestien ben ik al voorbij hoor, als ze hier bier hebben ben ik allang tevreden, of gewoon een Kriek, dat smaakt ook altijd.' 

'Ik had niet van je verwacht dat je een drinker bent.' Zegt hij en kijkt me verrast aan. 

'Eigenlijk drink ik ook alleen maar op feestjes of als het niet goed me me gaat, en jammer genoeg ben ik snel dronken. '

'Ach, ik zal je niet dronken voeren deze keer.' Lacht hij en wijst naar een auto die aan komt rijden. 'Daar is de rest, laten we al aan onze tafel gaan zitten.'

'Onze tafel?' Vraag ik.

'Ja, we hebben hier een vaste tafel.' Zegt hij en houdt de deur voor me open. 'Rechts vanachter in het hoekje zodat we de andere klanten niet te veel storen.' Zegt hij waardoor ik glimlach, ze zijn echt lief. 

Ik kijk het café rond maar dan valt mijn oog op het tafeltje rechts vanachter, waar al mensen zitten. 

En het zijn niet zomaar mensen nee, het zijn James en de jongens.



hee ja daar ben ik weer (: 

wat vinden jullie van de nieuwe personages?

en wat zal er gebeuren omdat James en de jongens aan hun tafel zitten? Zeg maar wat jullie denken (; 

bye xx

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now