^2.44^

5.5K 255 95
                                    

Ik voel me schuldig voor wat ik toegegeven heb. Ik heb duidelijk gezegd dat ik van James hou, maar dat ik niet weet op welke manier precies. Heb ik Alex nu verraden? Ik weet het niet.

Ik hou van Alex, op vlak van liefde. Dat weet ik zeker. Hij betekent veel voor me en ik weet zeker dat hij altijd zal proberen om er voor mij te zijn, zowel wanneer ik het nodig heb als wanneer niet. Maar voelt hij hetzelfde? Houdt hij ook echt van mij? Zijn vader haalde eerdere vriendinnetjes aan, houdt hij meer van mij dan van hun? Of ben ik gewoon een naam bij op die lijst?

En nu heeft hij mijn vertrouwen beschadigd. Door me niets te vertellen over dat verhuizen. Het is nieuws dat niet wereldschokkend is maar het is toch logisch dat je zoiets vertelt aan de persoon waarmee je in een relatie zit? Vertrouwde hij mij niet genoeg? Zou hij het wel aan Blair gezegd hebben moesten zij nog een relatie hebben?

Ik kan me zo veel vragen stellen maar ik krijg er alleen maar hoofdpijn van. Ik moet iets anders doen om alles even uit mijn hoofd te krijgen. Misschien kan ik aan mijn mama gaan vragen of we samen een film zullen kijken. Ik besluit dat dat een goed idee is en sta snel op uit mijn bed. Wat geen goed idee blijkt aangezien ik even mijn evenwicht kwijt ben.

Wanneer ik mijn evenwicht terug heb verlaat ik mijn kamer en kan ik het niet laten om even binnen te springen in de logeerkamer waar James normaal gezien ligt te slapen. Zachtjes open ik de deur en ik hoor stille snurkjes uit heb bed komen dus sluit ik de deur snel weer zodat hij rustig verder kan slapen.

Ik ga de trap af en zie mijn moeder in de keuken zitten met haar leesbril op verzonken in papieren die verspreidt liggen over de tafel. Een dot zit in haar haar maar sommige plukken hangen eruit. Voor al twee keer te zijn bevallen en al niet meer super jong te zijn ziet ze er nog fantastisch uit, ik hoop dat ik later op haar ga lijken.

'Mama?' Zeg ik dan en bijt op mijn lip omdat ik haar eigenlijk niet uit haar concentratie wil halen. Ze kijkt meteen op en kijkt me vragend aan.

'Heb je nog lang werk?' Vraag ik dan en ze haalt haar schouders op. 'Hangt ervan af wat je lang noemt. Wat is er misschien?'

Ik steek een pluk haar achter mijn oor terwijl ik zeg: 'ik zou graag een film kijken met je. Maar als je geen tijd hebt kijk ik wel alleen.' Zeg ik en zucht. Ik hoop echr dat ze ziet hoe hopeloos ik ben en hoe hard ik hoop dat ze ja zegt.

'Als jij alvast een film uitkiest en klaarzet. En wat popcorn klaarmaakt dan vind ik het een uitstekend idee.' Glimlacht ze en ik haal opgelucht adem.

Hierna ga ik terug naar de keuken en pak een pakje mais dat je in de oven moet weten zodat ze zouden poffen en het lekkere popcorn wordt. Ik besluit er meteen twee pakjes in te steken zodat we zeker niet te weinig hebben. Terwijl het in de oven aan het poffen is haal ik weet glazen uit de kast dat ik vul met cola en ga die al op de salontafel plaatsen zodat ik dat straks niet meer hoef te doen.

Wanneer de popcorn klaar is laat ik alles in een grote kom vallen en gooi er wat zout op voor extra smaak. En klaar is kees.

'Mam, alles is klaar.' Nadat ik deze woorden heb geroepen hoor ik papieren die op elkaar worden geschoven en een stoel dat een krassend geluid over de vloer maakt. Vervolgens voetstappen die mijn richting uitkomen.

'Welke film heb je gekozen?' Vraagt ze en nestelt zich in de zetel. Ik zet de kom popcorn tussen ons in en geef haar haar glas cola. 'Me before you.' Antwoord ik dan waarna ze zucht en grinnikt.

'Jij kan ook nooit een gewone komedie kiezen he.' Grinnikt ze en geeft me een duw tegen mijn schouder. Ik haal simpel mijn schouder op en kijk mijn moeder onschuldig aan. 'Tja.'

'Ik ben nu eenmaal een tiener.' Grinnik ik.

Na een half uurtje naar de film gekeken te hebben hoor ik iemand de trap afkomen, wat niemand anders kan zijn dan James. Ik had gehoopt dat hij gewoon bleef slapen tot morgenvroeg want ik weet niet of de drugs nu al uitgewerkt zijn.

James komt meteen naast mij zitten wanneer hij beneden aankomt en zit net iets te dicht voor goed te zijn. 'Lekker geslapen?' Zeg ik zacht en hij knikt.

'Het spijt me scha-' Hij houdt zichzelf tegen. 'Lisa.' Herstelt hij zichzelf dan en en een raar gevoel neemt plaats in mijn buik.

Wanneer ik schuld mijn moeder aankijk zie ik haar veelbetekenend naar me kijken en kijkt daarna met een kleine glimlach terug verder naar de tv. Voor de rest van de film zitten we zo, tot dat ik hard begin te huilen om wat er gebeurt in de film, op dat moment slaat James zijn arm om me heen en leg ik voorzichtig mijn hoofd op zijn schouder.

Hij wrijft met zijn duim mijn tranen weg, maar ik duw snel zijn hand weg omdat ik me schuldig voel tegenover Alex. Want opnieuw, James is niet mijn vriendje, maar Alex weg. Alex is mijn vriendje. Is het erg dat ik dit altijd in mijn hoofd moet herhalen?

'Sorry.' Verontschuldigt hij zich maar ik reageer en niet op omdat ik niet weet wat ik zou moeten antwoorden. Moet ik zeggen "het is niks. Ik denk gewoon altijd aan jou als vriendje en niet aan Alex dat dus wel mijn vriendje is". Nee, dat kan ik dus niet zeggen.

Vijf minuten later zitten we nog steeds zo ongemakkelijk naast elkaar en kuch ik stilletjes. Hij haalt zijn arm weg en staat daarna op. 'Bedankt voor wat je voor me doet, Lisa. Echt waar.' Mompelt hij dan en ik sluit mijn ogen.

'Ik hou van je.'

-

Dank jullie wel voor de 800Dznd lezers!! Onwijs veel :))

En sorry voor de trage en korte updates maar school is op dit moment zo druk!! En binnen 2/3 weken heb ik alweer mijn examens. En ik moet nu super goed mijn best doen zodat ik mijn jaar haal, waar is nu nog mijn twijfel ;3

Trouwenssss nog 17 dagen en ik zie Shawn AAHH het wordt echt aftellen nu!! :)

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now