^2.50^

5.2K 238 138
                                    

Twee dagen later volg ik weer dezelfde routine als de voorbije jaren. Opstaan, naar school gaan, thuis komen en huiswerk maken en gaan slapen. En dan weer alles opnieuw. Maar door dit te doen heb ik het later beter, wordt me gezegd. Dus doe ik maar mooi wat me opgedragen wordt. Het is ook niet dat ik een andere keuze heb.

Ik mag al blij zijn dat ik iemand ben dat gemakkelijk kan studeren en onthouden, dat is niet aan iedereen meegegeven.

Neem nu James. Het is niet dat hij echt heel erg veel studeert. Maar hij moet echt heel veel studeren vooraleer hij iets echt helemaal onder de knie heeft. En daarom heeft hij het altijd op, omdat hij het niet eerlijk vind dat anderen het zo gemakkelijk hebben en hij niet.

'Lang geleden dat er geen drama was, hé.' Merkt Peter op en knik grinnikt. Hij heeft gelijk, altijd was er wel wat aan de hand. Hopelijk is dat nu voorbij en zijn we, ben ik, deze fase ontgroeit.

Een duwtje tegen mijn schouder laat me opkijken. 'No boyfriend, no troubles. Right?' Lacht Fleur en ik lach ook. Maar ik weet ook wel dat het niet aan het vriendje ligt dat er drama is, maar aan mij. Maar dat hou ik maar even voor mezelf.

'Hoe laat is het trouwens?' Vraag ik en sluit mijn ogen, genietend van het eerste zonnestraaltje dat terug komt piepen. Al zal de zon hier niet voor lang zijn. Het weer in België is zo wispelturig als het hart van een meisje dat verliefd is. En dat gaat nogal op en neer kan ik je vertellen.

'Nog een half uurtje pauze.' Antwoord Bram en ik kijk hem glimlachend aan.

'Hoe gaat het trouwens met Lieselot. Waar is ze?' Vraag ik dan en besef me dan nog maar eens dat ik zo een slechte vriendin ben geweest. Ik heb totaal geen interesse meer getoond in hun leven omdat ik te druk bezig was met mijn eigen. En dat zou een goede vriendin nooit doen.

'Goed.' Grijnst hij en kijkt eens rond. 'Ze had een inhaaltoets deze middag van Dronkan.' Plakt hij erachteraan en ik voel medelijden voor haar opkomen. Meneer Dronkan zijn toetsen zijn héél gemakkelijk, zelfs als je niet goed gestuurd heb geraak je er gemakkelijk door. Maar als je er niet bent, en dus een inhaaltoets moet doen maakt hij zó een moeilijke toets dat het bijna onmogelijk is om een degelijk punt te halen.

'Arm kind.' Met dat ik deze woorden uitspreek zie ik haar om het hoekje komen met een gezicht tot op de grond. Dat voorspeelt niet veel goeds.

Wanneer ze aankomt bij ons laat ze haar zak op de grond vallen en gaat ze ernaast zitten. Een seconde of tien is er volledige stilte voordat ze zichzelf begint uit te lachen uit miserie.

'Ging het zo slecht?' Vraagt Blake en lacht haar gewoon mee uit.

'Ik heb verdomme de helft blanco gelaten. Wat verwacht die man? Ik had nog nooit van die woorden gehoord dat hij gebruikte. En daar komt nog eens bij dat ik maar een kwartier de tijd kreeg om in te vullen? Komaan zeg, het was niet menselijk.' Een stortvloed van woorden verlaat haar mond waar iedereen aandachtig naar luistert. Want ieder van ons weet wel hoe het voelt om zo een toets in te moeten vullen.

Bram staat op en trekt haar van de grond waarna ze plaats neemt waar hij daarvoor zat. 'Het zal de rest van je punten wel niet verpesten, babe.' Vertelt hij haar en zucht dan even omdat hij nu recht moet staan. Maar ik denk er niet eens aan om mijn plaats af te staan.

'Dat meisje daar is lekker.' Hoor ik iemand zeggen, en ik denk dat die stem toebehoort aan Peter. Ik schud teleurgesteld mijn hoofd.

'Een meisje noem je niet lekker. Het is geen stuk eten.' Fleur is me al voor met Peter de les te spellen en ik geef haar een high five als teken dat ik hetzelfde dacht. Je kan een meisje toch ook gewoon mooi noemen, daar zal ze een stuk blijer mee zijn.

Peter rolt zijn ogen. 'Het zal wel, lekker ding.'

Ik grinnik kort als ik Fleur haar geïrriteerde gezicht zie. Het lijkt erop dat ze ieder moment kan uitbarsten, maar ik weet dat ze maar alsof doet. Stiekem hebben deze jongens ook bij haar een plaatsje in haar hart gekregen.

Na nog wat gelach en gepraat gaat de bel en staan we allemaal op, alleszins diegene dat zaten en gaan we ieder naar onze eigen les toe. Het komt erop uit dat ik samen met James en Lieselot heb. Ook Sophie voegt zich bij ons toe als we voor de deur staan te wachten op de leerkracht.

Maar wanneer de leerkracht er na enkele minuten nog niet is, zijn we het wachten beu. Normaal zouden we naar het secretariaat moeten gaat om dat te melden, maar er is niemand dat dat nog maar in zijn hoofd haalt. En gaan we allemaal iets anders doen, dan een saaie les volgen.

'Ijsje?' Vraag ik en Lieselot en Sophie schudden meteen hun hoofd. 'Wij gaan voor een summer body.' Wordt er me meteen verteld waarop ik mijn ogen rol.

Laat dat summer body maar, ik wil ijs.

'Ik wil wel.' Zegt James en ik knik.

'Dan gaan wij.' Zonder nog meer te zeggen verlaten we de twee giechelende meisjes en wandelen de school uit. Sinds twee jaar gaat de poort niet meet op slot. Waarschijnlijk door ouderdom. Maar dat is niet erg, in tegendeel, op deze manier kunnen we de school altijd verlaten.

Na een paar minuutjes wandelen komen we aan in het park, waar een altijd wel een ijsjeskraam te vinden is. Ik moet weer glimlachen als ik denk aan die keer dat James en ik hier naartoe kwamen en er kak op James hing. En ik denk dat James aan het zelfde aan het denken is omdat hij begint te lachen.

'Denk jij aan wat ik denk dat jij denkt?' Vraagt hij en ik knik lachend.

'Als ik denk aan wat jij denkt dat ik denk, denk ik daar inderdaad aan.' Antwoord ik en steek mijn tong uit. 'En ik wil trouwens een chocolade ijsje.' Plak ik er nog achteraan. Ijs niet vergeten. Ijs nooit vergeten.

'Kon ook niet anders.' Zegt James.

We nemen ieder twee bollen, die James alle vier betaalt en nemen dan plaats op een bankje in de buurt. 'Als ze nu op school omroepen dat onze klas naar een studiezaal moet gaan zitten we in de shit.' Merkt James op en ik begin luid te lachen.

'In de shit.' Herhaal ik en begin nog luider te lachen. Hoe ironisch.

'Ha ha.' Zegt James droog en rolt zijn ogen maar ik zie dat hij het eigenlijk ook grappig vindt.

Ik ben blij dat alles weer is zoals het altijd was.

-





Booooooring, ik hoor het jullie al roepen. I'm sorry.
Maar ik zit midden in mijn examens maar wil wel schrijven want dat is leuker.

En ik heb goed en slecht nieuws!!!

Het goede nieuws is IK HEB TICKETS VOOR HARRY FUCKING STYLES!!!

Het slechte nieuws is (misschien vinden sommige het goed) dit boek is bijna afgelopen. Ik denk nog 10 hoofstukken ofzo en dan BYE James en Lisa en al de rest ):

Groetjes van een puberaal meisje dat examens haat!

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now