^2.55^

4.8K 216 48
                                    


Een week verder loop ik nog steeds met een raar gevoel rond. Ik weet niet wat ik moet doen en het maakt me helemaal gek. Maar niemand heeft wat door voor zover ik weet. Gelukkig maar. Ik zou niet weten wat ik moet zeggen.

'Wat hebben we nu?' Vraag ik aan Bram die zijn schouders ophaalt.

'Ik heb wiskunde, ik weet niet wat jij hebt.' Mompelt hij en staart weer naar buiten waardoor ik frons. Het is niets voor hem om zich zo te gedragen.

Ik zeg zijn naam maar hij reageert niet. Vervolgens geef ik een zacht duwtje tegen zijn schouder met als gevolg dat hij zijn ogen rolt maar me wel aankijkt. 'Wat is er aan de hand?' Vraag ik en merk van mezelf dat ik bezorgd klink.

'Niets.' Probeert hij me van zich af te schudden maar ik ben niet van plan om zomaar op te geven. 'Stop met zo te staren, Lisa.' Zegt hij dan kwader wanneer ik hem inderdaad aan blijf staren in de hoop dat er meer uitkomt.

Ik hou nog steeds niet op en blijf hem aanstaren. 'Bram, zeg gewoon wat er is, misschien kan ik je wen helpen.' Probeer ik hem duidelijk te maken. Want dat is ook wat ik wil doen, hem helpen. Maar je kan iemand niet helpen als die niet vertelt wat er is.

'Lieselot is kwaad op me oké.' Zegt hij dan gefrustreerd. In mijn hoofd gaan allemaal alarmbelletjes af. Lieselot en Bram hebben nooit ruzie voor zover ik weet.

De bel gaat en bram springt recht terwijl hij zijn rugzak op zijn rug smijt. Snel wandelt hij weg zonder nog iets te zeggen tegen iemand. Uit reflex spring ik ook recht en loop ik achter hem aan. Hier en daar bots ik tegen wat mensen aan maar dat maakt me niet uit.

Ik trek hem aan zijn schouder terug wat niet zoveel effect heeft. In de films werkt dat altijd beter. Maar toch stopt Bram met zo snel gaan en neemt nu een normaler tempo aan. Ik ga naast hem wandelen.

'Wat is er gebeurd tussen jullie?' Vraag ik hem en hij kijkt me zuchtend aan.

'Gewoon. We hebben ruzie gemaakt en ik heb dingen gezegd dat Lieselot niet zo kon appreciëren. Maar zij heeft ook kut dingen gezegd, dus als zij boos is heb ik evenveel reden om dat ook te zijn.' Vertelt hij en ik zie zijn mondhoeken naar beneden trekken aan het einde van zijn uitleg.

Ik begrijp hem wel. Als je boos bent zeg je soms dingen die je niet zou moeten zeggen maar dat besef je pas later. En zij hebben beide deze fout gemaakt maar Lieselot is de enige dat kwaad is.

'Ga je het goed proberen te maken?'

Hij kijkt me aan alsof ik gek ben. 'Denk je dat ik dat nog niet geprobeerd heb dan? Ze negeert alles. Ik heb zelfs al aan haar deur gestaan met verdomde rozen.' Vloekt hij luid waardoor hij de aandacht trekt van sommige leerlingen.

Even probeer ik me een Bram voor te stellen die om vergiffenis staat te smeken met rozen in zijn handen. Maar het lukt niet. Het is te vreemd om waar te zijn.

'Meisjes willen een jongen dat voor hun vecht. Ook al zijn ze al lang niet meer boos willen ze wel dat ze nog steeds moeite blijven doen.' Geef ik hem wijze raad. Misschien geldt dit niet voor álle meisjes maar voor mij is dit zo. En ik ben er zeker van dat Lieselot er ook zo over denkt.

'Ja oké. Maar ik kan ook kwaad zijn maar ze denkt alles maar aan zichzelf. Ik ben misschien een jongen, maar ik heb ook gevoelens hoor.' Zegt hij dan zachtjes waarna hij in zijn klaslokaal verdwijnt.

De tweede bel gaat en er zijn bijna geen leerlingen meer in de gang te zien. Fuck. Ik weet niet eens welke les ik heb. Snel haal ik mijn agenda boven en zie ik dat ik naar Nederlands moet. Aan de andere kant van dit gebouw. Verdomde Bram.

Ik draai me om en kom oog in oog te staan met James. Ik frons. 'Je hebt Nederlands, Lisa.' Zegt hij en neemt mijn hand vast waarna hij me mee sleurt doorheen het gebouw.

'Waarom liep je achter Bram aan?' Vraagt hij dan, een tikkeltje jaloers.

'Er was iets en ik probeerde uit hem te krijgen wat.' Zeg ik vaag zodat ik niet zou doorvertellen wat er is met Bram want ik weet niet of hij dat zo leuk zou vinden.

James schud lachend zijn hoofd terwijl de bocht omslaan. 'Lieselot draait wel bij, Bram doet bijna nooit iets verkeerd.' Geeft hij zijn mening over de situatie waardoor ik een beetje verbaasd ben. Ik wist niet dat ze het erover gehad zouden hebben.

'Ach ja, we zien wel.' Sluit hij het onderwerp dan af wanneer ik niet direct een antwoord geef.

Een klein beetje te laat komen we aan in ons lokaal waar we Nederlands hebben. De deur is al gesloten maar iedereen staat nog recht. We openen de deur en hopen onopgemerkt de klas binnen te sluipen maar de leerkracht kijkt ons geïrriteerd aan. 'Ga maar een briefje halen.' Zegt ze verveeld en wijst terug naar de deur.

Ik rol mijn ogen en verlaat de klas terug zonder iets te zeggen. Door haar missen we net leerstof. We hadden nog niets gemist maar zij moet ons per se weg sturen. Hebben ze niets beter te doen ons fucking leven te vergallen.

'Is Lisa een beetje boos.' Pest James me die me op de hielen volgt.

'Nee, gewoon gefrustreerd.' Ik rol lachend mijn ogen en negeer het gevoel dat door me heen gaat wanneer hij me op deze manier plaagt.

'We kunnen weer spijbelen.' Stelt James grappend voor waardoor ik hem een mep op zijn borstkas geef. Correctie: gespierde sexy borstkas.

Ik reageer er zelfs niet op, wetend dat hij het niet meent. De vorige keer dat we dat deden is het niet zo goed afgelopen. Daardoor hebben we een hele week lang elke dag een extra uur op school moeten blijven. Ofwel was het gewoon studie en moesten we ons nuttig bezighouden. Of als ze slaven nodig hadden moesten we stoelen versleuren en zalen kuisen.

Ik klop op de deur van het lokaaltje van mevrouw Dijkstra en ik hoor haar roepen dat we binnen mogen komen wat we dan ook doen. We willen niet nog meer regels breken, toch?

'Lisa? James? Sinds wanneer komen jullie zo graag samen bij mij langs?' Grinnikt ze en doet teken dat we plaats mogen nemen, wat we ook weer flink doen.

'We waren een minuut te laat in de les Nederlands.' Zeg ik en pruts aan mijn nagels. Ik vind het niet leuk dat ik hier dit jaar en vorig jaar al meerdere keren ben moeten komen waar ik de andere vier jaar nooit problemen heb veroorzaakt.

James knikt en haalt zijn schouders op. 'Waarschijnlijk was die vrouw ongesteld ofzo.' Zucht hij waardoor ik hem met kleine ogen aankijk.

'James. Je hebt geen idee hoe kut dat is.' Snauwt mevrouw Dijkstra die zo te zien ook niet zo blij was met de opmerking die James maakte. 'Gelukkig heb ik nu een spiraaltje.'

James steekt zijn vingers in zijn oren als een drie-jarig jongetje dat niet wilt horen dat snoepjes slecht zijn voor zijn tanden. Ik lach hem zachtjes uit.

'Hier, een briefje met een waarschuwing. Haast jullie nu maar naar de les.' Beveelt ze wanneer James zijn vingers uit zijn oren heeft gehaald en zich terug normaal gedraagt. Nou ja, wat je normaal noemt dan.

Ach, ik hou van hem en alles dat erbij hoort.

Wacht.

Dacht ik dat nu net echt?

---
A/N

NOG 5 HOOFDSTUKKEN EN DAN IS HET VOORBIJ!!! ))): *cries*

Dit deel heeft trouwens 1300 woorden. Wat niet heel veel is, maar alleszins meer dan de vorige drie delen :')

Ik vertrek bijna op vakantie en ga dan écht geen tijd hebben om te schrijven, I'm sorry!!!
Gaan jullie op vakantie? En naar waar?

That jerk is my best friend #Netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu