^45^

13.3K 655 92
                                    



Zoals ik gisterenavond gevraagd had laat hij me vandaag met rust.

Alleen vanmorgen hebben we een woordenwisseling gehad. Hij maakte me wakker op de gang en vroeg waarom ik hier zat. 'Ik kwam kijken waarom je niet bij mij kwam en viel toen in slaap.' Had ik bot geantwoord en was toen naar mijn kamer gegaan. Hij kwam me niet achterna. Niet.

Wanneer ik ging eten zat hij in de logeerkamer en wanneer hij ging eten zat ik in mijn kamer.

Het is nu maandagmorgen en we stappen naar school. We hebben nog geen woord tegen elkaar gezegd en het irriteert me mateloos.

Als ik de school binnenwandel komt Catalina meteen naar me toe. 'Tuur heeft me uitgevraagd.' Vertrekt ze vrolijk en glundert van oor tot oor. 'Fijn.' Ik forceer een glimlach maar het blijkt niet te werken. Ze kijkt me fronsend aan. 'De laatste keer dat je zo lachte was toen David je mee uit vroeg.' Gniffelt ze.

Oh lord.

David. Een jongen van in Duitsland die me elke vakantie dat ik daar ben stalkt.

Ik zucht en geef haar een knuffel. Ze kijkt James aan die boos voor zich uit staart en ik draai mijn ogen en wend me weer tot Catalina. 'Gaan we al naar wiskunde?' Ze knikt achterdochtig en volgt me naar binnen nadat ze nog gezwaaid heeft naar James die een norse blik heeft.

'Wat is er tussen jullie twee?' Vraagt ze als we vergenoeg van hem verwijderd zijn. Ik leg haar het verhaal van Australië uit en ze luistert aandachtig gedurende het hele verhaal. 'En nu negeert hij me al de hele tijd.' Zucht ik treurig.

'Dat hij het maar komt goedmaken. De sukkel.' Zegt ze na mijn hele uitleg. 'Date met Tuur?' Vraag ik met een wenkbrauwwiebel. Ze staart dromerig voor haar uit en knikt. 'Ik moet je wel waarschuwen, hij is de grootste player van het zesde.' Zeg ik haar. Ze haalt haar schouders op. 'In Duitsland had ik ook alle jongens achter me aan. Tuur moet het zelfs niet proberen mij te playen.' Ik lach en geef haar een high-five.

'Je ego is ook niet verkleint.' Lach ik. 'Ach, er moet toch iemand veel zelfvertrouwen hebben.' Lacht ook zij en samen giechelen we na.

We komen Blake tegen op de gang. Hij staat tegen een muur geleund en kijkt stoer voor zich uit. Hij kijkt ons raar aan als we naar hem toekomen. 'Waar is je vriendje?' Vraagt hij meteen wanneer we hem bereikt hebben. 'Geen idee. Hij negeert me al de hele tijd van toen jullie weg waren.' Leg ik uit.

'Die jongen leert het ook nooit he.' Zucht hij waarop ik lach. 'Hij komt zich maar verontschuldigen of we gaan gewoon naar Australië zonder hem.' Zeg ik. Catalina en Blake grinniken en we lopen naar de les. Blake naar Nederlands en wij naar wiskunde. Wie vind het uit om maandag het eerste uur wiskunde te geven.

Om James duidelijk te maken dat ik boos ben stuur ik hem een berichtje.

LittleLisa💍 : veel plezier bij Nederlands, hopelijk leer je hoe je je kan verontschuldigen in onze taal.
BigJamie💗 : shut the fuck up
LittleLisa💍 : een beetje meer respect is wel welkom
BigJamie💗 : jaa tzal wel, we moete het strax uitprate
LittleLisa💍 : wat uitprate? Dat jij mij de hele tijd negeert!
BigJamie💗 : ik zit gewoon met wat problemen momenteel, kunnen we straks prate? Ik mis je echt x
LittleLisa💍 : ok straks praten we ..

Ik ga zitten op de eerste rij en ik zie Catalina twijfelen over of ze naast me komt zitten of ergens vanachter, waar ze niet hoeft op te letten omdat de leerkracht haar daar toch niet ziet. 'Ga maar.' Stel ik haar gerust. Ze knikt dankbaar en loopt naar achter.

Een meisje ik geloof dat ze Lieselot heet komt naast me zitten. 'Mag ik hier zitten?' Vraagt ze verlegen. Ik knik. 'Tuurlijk dat hoef je zelfs niet te vragen.' Zeg ik haar. Ze lijkt te ontspannen en neemt haar etui uit haar tas. 'Lieselot toch hm?' Ze knikt, blij dat iemand haar naam weet.

Er valt een briefje uit haar etui en raap het op. Ik open het verfrommelde papiertje en kijk wat erop staat. Bitch verdwijn van de aarde. Ik kijk haar met grote ogen aan. 'Wie gaf je dit?' Ze haalt haar schouders op. 'Ik krijg elke dag wel een paar van die briefjes.' Mompelt ze.

'Je mag je niet zo laten behandelen. Wat doen ze nog meer?' Vraag ik en kijk haar medelevend aan. 'Onder de middag is het meestal het ergst, dan komen ze altijd mijn lunchgeld stelen enzo.' Ik hap naar adem. 'Kom onder de middag dan gezellig bij mij zitten, ik mis altijd wel een meisje aan tafel.' Ze krijgt grote ogen. 'Echt?' Vraagt ze met een glimlach. 'Ja tuurlijk! Catalina zal je vast ook wel leuk vinden.' Zeg ik blij.

De les is gedaan en Catalina komt naar me toe gelopen. 'Ik ga even praten met James. Ga maar alvast met Lieselot naar de volgende les.' Deel ik mee en ze knikt. Ze begint meteen met haar te praten en ik kijk ze lachend aan.

Ik wacht buiten aan de deur en James komt naar me toegewandeld. Ik kijk hem boos aan en ga op een bankje op de gang zitten. 'Het spijt me Lisa maar ik heb het gewoon moeilijk. Pa dat me sloeg, ik mocht dan bij je blijven maar ik voel me een last voor je. En dan kom ik weer zeuren dat ik niet met een vliegtuig wil zonder aan jullie te denken.' Zucht hij.

Ik glimlach. 'Ik ben blij dat je het inziet.' Mompel ik als ik hem in een knuffel trek. 'Maar je bent me echt niet tot last. Ik vind het juist leuker met jou.' Zeg ik met een lach op mijn gezicht.

Hij geeft me een klein kusje op mijn lippen en neemt mijn hand vast. 'Kom snel voordat we te laat zijn in de les.' Ik knik en we lopen snel door.

De bel gaat. Chips. Nu zijn we te laat in onze les. 'Wat moet ik zeggen als excuus?' Fluistert hij tegen me juist als ik wil aankloppen. 'Ik weet wel iets. Ga jij maar meteen naar je plaats.' Fluister ik terug.

Ik klop en de deur wordt geopend. Zoals afgesproken loopt James meteen naar een lege bank en ga ik mijn smoesje vertellen. 'Lisa waarom zijn jullie te laat?' Vraagt de leerkracht.

'Ik had mijn maandelijks probleem.' Fluister ik en ze kijkt begrijpend. 'En James dan?' Reageert ze. 'Hij heeft altijd het juiste merk voor me bij.' Fluister ik weer, ik vertel de waarheid. Hij heeft altijd tampons in zijn rugzak zitten voor als ik het nodig zou hebben. Er breekt een glimlach uit op haar lippen. 'Dat is zó schattig.' Kirt ze. Ik word rood en kijk de klas rond. Ze trekt me in een knuffel. 'Jullie moeten echt samen blijven.' Fluistert ze in mijn oor. Ik knik met een glimlach en ga op een lege plaats naast James zitten.

Dat was raar.

'Wat heb je gezegd?' Vraagt hij lachend. Ik word rood en vertel. 'Dat ik mijn probleempje had en jij gerief voor me bij had.' Hij lacht en legt zijn hand onder tafel op mijn been. 'Ze knuffelde je gewoon.' Lacht hij.

Ik sla hem lichtjes op zijn arm en kijk hem gespeeld boos aan. 'Niet grappig.' Mompel ik. Hij trekt een grimas en maakt rondjes op mijn been waardoor ik zucht. 'Voelt dat al goed?' Fluistert hij verleidelijk in mijn oor. 'Ik kan je nog veel meer laten voelen.' Ik word rood en druk zijn grijnzende gezicht weg.



Lang stuk om het nog meer goed te maken van het lange wachten de vorige keer :)

Ik denk dat er nog 10 hoofdstukken gaan komen ongeveer en dat het dan op z'n einde loopt.. :( maar hé 10 hoofdstukken is nog best wel veel (;  en heel misschien als ik nog inspiratie heb komt er wel een deel twee, maar daar ga ik nu nog niet aan denken :")

Nou tot de volgende keer en laat weten wat je ervan vond, hopelijk even zonnig als deze dag! :))

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now