^2.57^

4.4K 207 113
                                    

Nee, ik ben nog niet thuis. Maar ik heb tijd gevonden in de avond en aan het zwembad om wat te schrijven. Op deze manier kan ik vanaf dat ik thuis ben me focussen op nieuwe boeken.

Like & reageer wat je van het hoofdstuk vindt :)

---

'Ja.' Mompelt Sophie geïrriteerd. Ik begrijp wel dat ze het niet leuk vind dat ik dit vraag, maar zij begrijpt toch ook wel dat ik dit vraag?

'Oké.' Zucht ik. 'Dus, mijn vraag van daarnet. Ga je het vertellen aan je vriendje?' Zeg ik, op een iets zachtere toon zodat James en Bram het zeker niet zouden horen.

Ze haalt haar schouders op en steekt haar haar achter haar oor met haar rechterhand. 'Ik weet het niet. Eerlijkheid is belangrijk maar ik wil niet dat hij me niet meer wilt.' Vertelt ze dan en haar hand vormt een vuist. Ik wou dat ik haar kon helpen, maar er is niet echt iets dat ik kan doen.

'Zeker omdat ik hem eerder heb verdacht van vreemdgaan.' Voegt ze er nog aan toe en ik knik begrijpend. Zij had hem beschuldigt van vreemdgaan, en nu stond ze op het punt om het zelf te doen. Moest ik hem zijn, zou ik dat zeker tegen haar gebruiken. Maar ze zijn al zo lang samen dat ik me niet kan inbeelden dat hij haar zomaar laat gaan.

'Ik zou het vertellen als ik jou was. Als hij er later achterkomt of als jij je verspreekt is er veel meer kans dat hij het uitmaakt. En daarbij is jullie relatie wel sterk genoeg om dit te overwinnen denk ik.' Ik glimlach naar Lieselot en probeer haar een beetje gerust te stellen, wat een klein beetje lijkt te werken.

James maakt bewegingen met zijn armen waardoor hij mijn aandacht trekt. Vervolgens grinnikt hij voordat hij een briefje door de klas gooit. Gelukkig dat de leerkracht nog niet aanwezig is. Het briefje landt met een mooi boogje op mijn bureau en ik open het nieuwsgierig.

Ga je mee naar mijn voetbalmatch vanavond?

Ik bijt op mijn lip en kijk hem twijfelend aan. Ik zou normaal gezien vanavond naar Fleur gaan om een film te kijken en weer wat bij te praten. James kijkt me met puppy-ogen aan waardoor ik mezelf toch voel knikken. Hoe kan ik dat nu weigeren? Een grote glimlach neemt plaats op James zijn gezicht en hij draait zich weer om.

Ik zie hem nog snel rondkijken om te zien of niemand heeft gezien dat hij puppy-ogen maakte. Dat past namelijk niet bij zijn imago.

Snel stuur ik een sms naar Fleur om te vragen of het haar anders leuk lijkt om naar een voetbalmatch te gaan kijken. Waarschijnlijk heeft ze wel door dat ik al ja heb gezegd, want ze stuurt meteen dat het goed is en dat ze me dringend iets moet vertellen.

Na tien minuten les te hebben gevolgd ben ik het al kotsbeu en vind ik geen concentratie meer. Ik begin al mijn pennen uit mijn pennenzak te halen en test ze allemaal om te zien welke nog werken. Die dat leeg of kapot zijn leg ik rechts en die dat goed zijn leg ik links. Wanneer ik daarmee klaar ben probeer ik de slechte in de vuilbak te werpen.

Maar dat gaat mis.

De éne balpen belandt op het hoofd van Amal dat voor me zit en de andere balpen vindt zijn weg voor de voeten van de leerkracht die me met een boos gezicht aankijkt.

'Lisa!' Roept de leerkracht kwaad en ik bijt op mijn lip. 'Wat is dat toch met jou!' Roept ze erachteraan waardoor ik mijn ogen neersla. Ik had gehoopt dat de pennen mooi in de vuilnisbak zouden terechtkomen.

Aan de andere kant hoor ik James grinniken met als gevolg dat ik mijn ogen rol naar hem. 'En nu nog met je ogen rollen!' Ze kijkt me nog kwader dan daarnet aan en ik begin me schuldig te voelen.

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now