^2.43^

5.3K 258 65
                                    



Wanneer ik thuis aankom na de dansles merk ik al meteen dat er een andere sfeer hangt dan gewoonlijk. En wanneer ik dan ook mijn moeder kwaad naar James zie staren worden mijn vermoedens bevestigd. Er moet iets gebeurt zijn.

'James?' Zeg ik vragend en ga naast hem op de bank zitten. 'Wat heb je gedaan?'

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het niets erg is. Dat mijn moeder overdrijft of dat er echt gewoon niks gebeurt is en ik de situatie verkeerd geïnterpreteerd heb.

James zwijgt en sluit zijn ogen. Van hem moet ik dus al geen antwoord verwachten dus draai ik mijn hoofd om en kijk mijn moeder aan. 'Wat heeft hij gedaan?' Vraag ik dan en neem James zijn hand. Ik weet niet waarom. Maar het lijkt alsof hij me nodig heeft, hij kijkt wazig uit zijn ogen en het lijkt alsof hij elk moment kan beginnen huilen.

'Ik kwam zijn kamer binnen zonder te kloppen en ik zag net hoe hij een pil doorslikte en vervolgens een zakje met meerdere pilletjes ergens in een kastje verstopte.' Vertelt ze met een strenge stem waardoor ik mijn grip op James zijn hand wat verlos. Ik wist dat er een zeer grote kans was dat dit ging gebeuren maar stiekem had ik toch gehoopt dat hij er van af zou kunnen blijven.

Ik wil zijn hand volledig loslaten maar hij grijpt mijn hand vast met zijn beide handen en trekt me dichter naar hem toe. Mijn hoofd valt tegen zijn borstkas maar ik zet me meteen recht. Hij weet waarschijnlijk niet eens wat hij aan het doen is. 'Het spijt me schat.' Mompelt hij en houdt mijn handen stevig vast zodat ik er niet vandoor kan gaan.

Ik pers mijn lippen op elkaar en kijk hem kort aan. Nu begrijp ik ten minste waarom zijn ogen zo wazig staan. Drugs.

Die fucking drugs.

Ik wil hem zeggen dat het niet erg is, maar dat is het wel. Dus hou ik mijn mond en aai met mijn vrije hand door zijn haar in de hoop dat hij gewoon in slaap valt.

Waar is het misgegaan. Waarom is het misgegaan. Wanneer stopt het met misgaan.

'Wil je er vanaf blijven?' Vraag ik dan aan James als hij me blijft aanstaren. Want dat is een belangrijke vraag. Hij kwam naar me toe met de vraag om hulp. Maar of hij écht geholpen wil worden is nog een andere vraag. Je hebt ook altijd mensen die niet eens willen stoppen, het nut er niet van inzien.

Hij begint dom te lachen en mijn hart doet een beetje pijn van zijn gedrag. Maar hij is onder invloed, dus hij kan er niets aan doen. Nou, hij kan er wel iets aan doen dat hij onder invloed is maar daar is het nu jammer genoeg te laat voor.

Daarna legt hij zijn hoofd op mijn schoot en tuit zijn lippen. Kort heb ik het idee om naar voor te buigen en hem een kus te geven maar dan word ik boos op mezelf om mijn gedachten. Waarom komt dit zelfs in me op. Ik heb Alex. Ik ben verliefd op Alex.

Ik blijf met mijn hand door zijn haar gaan totdat hij zijn ogen sluit en in slaap valt. Ik ben opgelucht dat het al is gelukt na een kwartier en dat ik nu even met mijn mama kan gaan spreken zonder dat hij erbij is.

'Is dit de eerste keer dat je hem betrapte?' Vraag ik terwijl ik plaatsneem op het aandacht en toekijk hoe ze tomaten aan het snijden is. Ze knikt en zucht. 'Maar of het voor hem de eerste keer is betwijfel ik.' Zegt ze zacht en ik knik.

'Als wij hem er niet vanaf kunnen helpen dan gaan we toch professionele hulp moeten inschakelen, Lisa.' Vertelt ze en ik knik opnieuw. Daar had ik ook wel al aan gedacht, maar ik hoop dat dat niet moet gebeuren.

Ik blijf rustig zitten en kijk hoe ze het eten klaarmaakt. Vaak doet ze dat niet, enkel wanneer de kok er niet is.

'Hoe zit het nu tussen jullie?' Vraagt ze dan en ik haal mijn schouders op.

'We zijn gewoon terug vrienden. En ik wil er zijn voor hem zoals hij er ook ooit voor mij is geweest toen ik hem nodig had.' Mompel ik en haal een hand door mijn haar. Ik heb subtiel verwezen naar de jaren dat ze er ook niet voor me was en ik toen steun nodig had van James, en ook van de jongens.

Ze knikt begrijpelijk. 'Maar ik hoop dat je beseft dat hij nog steeds gevoelens voor je heeft?' Zegt ze vragend ik en kijk naar mijn handen die in mijn schoot liggen. Hier heb ik wel al over nagedacht. Maar wat helpt het om er aan te denken? Dat verandert niets.

'Voel jij nog iets voor hem?' Vraagt ze zacht en stopt met de wortel te raspen die ze in haar handen vast heeft.

Ik bijt op mijn lip en geef geen antwoord. Hij betekent veel voor me. Maar wanneer we probeerden om meer dan vrienden te zijn liep alles al snel mis. Maar er blijft een bepaalde spanning tussen ons hangen. En ik weet niet hoe ik die spanning moet beschrijven.

'Ik weet het niet, mama. Ik hou van hem, maar ik weet niet precies op welke manier.' Probeer ik zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Ik hoor gestommel vanuit de living en zie dan James aan de deur staan. Verschrikt kijk ik hem aan. Heeft hij ons gesprek gehoord?

Hij kijkt al wat minder wazig uit zijn ogen, ondanks dat hij maar een dikke tien minuten geslapen heeft. 'Alles goed met je?' Vraag ik en hij schud zijn hoofd.

'Het is me misvallen.' Kreunt hij en wrijft met zijn handen over zijn slapen. De volgende seconden buigt hij zich naar voor en begint hij over te geven. Een verschrikkelijke geur verspreidt zich door de keuken en ik knijp mijn neus toe en draai me om.

Wanneer ik hoor dat het over is ga ik naar hem toe, met een grote boog rond de kots en neem ik zijn hand vast. 'James.' Mompel ik zacht terwijl ik hem mee trek aan zijn hand naar boven.

In de badkamer vul ik een glas met water en geef hem dat aan. Ik heb geen idee of ik hem medicatie mag geven in combinatie met die drugs dat hij in zijn lichaam heeft, dus doe ik dat maar niet. Hij drinkt het glas in één keer leeg, waarna ik hem naar zijn kamer begeleidt.

Ik stop hem onder het deken en wrijf over zijn voorhoofd. 'Stop er alsjeblieft mee.' Smeek ik zacht en geef een kus op zijn wang. 'Voor mij.'

-


A/n

vandaag is Shawn in Nederland AHH maar binnen 26 dagen is het eindelijk aan mij om hem te zien!! Ik ben zo in love :)

Ennnn ik heb 3,4 duizend volgers GOSH niet normaal!! Ik ben zo blij hiermee

En ik moet een boek voor school lezen maar ik lees veel liever andere boeken waardoor ik dat boek maar niet uitkrijg ):

That jerk is my best friend #Netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu