^2.25^

5.9K 357 67
                                    



'Hoe zijn je examens gegaan?' Alex kijkt me vragend aan.

'Ik denk wel goed, ik heb er dan ook hard voor gestudeerd.' Zeg ik terwijl ik mijn zak op de grond neerzet.

'En voor de rest ook alles goed?' Ik knik en tuit mijn lippen.

De eerste keer nadat ik hem terug zag nadat ik hem had afgewezen was het wat ongemakkelijk, wat wil je dan ook. Maar vanaf de tweede keer gaven we er geen aandacht meer aan en viel de spanning weg, wat ook veel beter is want zo kunnen we wel nog gewoon vrienden zijn.

Over vrienden gesproken, ze hebben me niet volledig meer in de steek gelaten. De jongens (behalve James uiteraard) hebben nog zo dikwijls mogelijk tegen me gepraat, maar aangezien het net de examenperiode is was dit dus ook niet zo veel. Fleur en ik hebben nog zo veel mogelijk afgesproken, we hebben zelfs Voorde vakken Frans en biologie samen gestudeerd omdat ik heel erg slecht ben in Frans, en Fleur een flop is in biologie. Op deze manier konden we elkaar helpen.

'En met jou, ook alles goed?' Vraag ik aangezien het maar onbeleefd zou zijn alleen maar over mezelf te praten en geen interesse te tonen in hem.

'Ja, super zelfs.' Geeft hij toe waardoor mijn wenkbrauwen in de lucht schieten.

Stiekem hoop ik dat hij zegt dat het dankzij mij komt dat hij zich goed voelt, omdat hij me weer ziet ofzo. Geen idee waar deze gedachte vandaan komt want het is niet dat ik gevoelens voor hem begin te krijgen. Maar de drang om hem te blijven aankijken komt van ergens dat ik niet kan verklaren.

'Er is een meisje.' Mijn glimlach wordt iets groter zonder dat ik het kan tegenhouden.

'Oh ja? Wie mag dat meisje dan wel zijn?' Vraag ik met nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht gekleefd.

Hij haalt zijn hand door zijn haar terwijl hij zucht. 'Haar naam is Blair, en ik denk dat ik haar echt leuk begin te vinden.' Nadat hij dit gezegd heeft bijt hij op zijn lip en haalt zijn schouders op. 'Maar ik heb geen idee hoe het gaat lopen.'

Ik probeer de glimlach die op mijn gezicht was er hopeloos op te houden, maar ik vrees dat ik het grandioos verpest aangezien Alex me wat vreemd aankijkt. Maar, vanwaar komt deze teleurstelling? En vanwaar komt deze Blair ineens, ik dacht dat hij mij zag zitten? Is hij zo snel al weer in de ban van een ander meisje? Hij is zoals iedere jongen, terwijl ik dacht dat hij anders was. Maar fout gedacht, als het éne meisje hem niet wilt, vliegt hij naar het volgende.

'Leuk.' Pers ik eruit en probeer een grinnik te vormen.

We kijken elkaar in de ogen aan, het lijkt dat hij wilt ontcijferen wat er in mijn hoofd omgaat, maar het hem niet lukt.

'Alex en Lisa, komen jullie? We gaan beginnen.'

Gered uit deze ongemakkelijke situatie.



'Nog iets gaan drinken?' Vraagt Julie. Ik knik.

'Je bent er vandaag precies niet echt bij met je hoofd?' Vraagt Bjorn en ik haal mijn schouders op. 'Valt wel mee.'

Ik ga hun niet vertellen dat Alex de hele tijd door mijn hoofd spookt. Want dan zullen ze zich afvragen waarom, maar op die vraag weet ik zelf het antwoord niet eens.

'Mag Blake mee?' Vraagt Bjorn aan de groep als hij merkt dat ik niet veel meer zal loslaten.

Iedereen zegt dat het oké waarna Bjorn zich afzondert van de groep om Blake op te bellen en te vragen of hij mee wilt komen.

'Zou ik Blair ook mogen meevragen?' Vraagt Alex nerveus.

Opnieuw stemt iedereen in, behalve ik. Ik zwijg. Waarom zou hij haar meevragen als ze niet eens samen zijn? Het drinken na de training is normaal iets voor ons alleen, het groepje, en dan mogen vriendjes of vriendinnetjes ook wel eens mee. Dus zou Alex dan gelogen hebben en is hij al samen met die Blair?

Ik weet niet waarom, maar die gedacht, dat hij samen is met iemand anders doet me pijn. Raar maar waar.

Zoals iedere keer gaat iedereen in dezelfde auto als hoe er altijd gereden wordt. Dus zoals iedere week stap ik naar de auto van Alex. Maar wanneer ik op tien meter van de auto sta vertrekt hij. Nog een steek in mijn hart, waarom is hij weg? Wil hij niet dat ik mee ga om iets te drinken?

Ik kijk rond en zie dat iedereen in de tussentijd weg is. Nu sta ik hier mooi.

Snel toets ik het nummer van Bjorn in, die meerijdt met Julie.

"Lisa?" Neemt hij op.

"Alex is vertrokken zonder mij en nu sta ik hier, zouden jullie willen terugrijden?" Vraag ik zacht, en probeer de pijn in mijn hart te negeren.

"Tuurlijk, we zijn er binnen twintig seconden."

Ik leg af en wrijf even met mijn handen in mijn ogen. Nu begint er even woede in me op te komen. Zit hij zo met zijn hoofd bij Blair, dat hij mij gewoon vergeet? Dat kan toch niet, tenzij het dan echt zo een speciaal meisje is. Speciaal dan mij.

Ik stap in wanneer de auto van Julie arriveert en zeg niets tegen hun.

Na enkele minuten is het Julie dat de stilte verbreekt.

'Hoezo was Alex weg zonder jou?' Vraagt ze en ik haal mijn schouders op, wat zij uiteraard niet kan zien aangezien ik achter haat zit. Bjorn draait zich om en kijkt me aan.

'Vertel wat je dwars zit Lisa, je bent al de hele tijd somber.'

'Niets.' Mompel ik maar een traan verlaat mijn ooghoek. Ik kan er niet aan doen dat ik zo emotioneel ben, dit is gewoon hoe ik ben. Ik ween snel, en dat is hoe het is.

Bjorn kruipt onhandig van uit de bijrijdersstoel naar achter zodat hij naast me zit. 'Vertel op.'

'Alex.' Zucht ik en nu valt er een traan uit mijn ander oog.

'In het begin had hij om een date gevraagd, die ik had afgewezen omdat James nog zo vers was. Ik was nog niet toe aan een nieuwe relatie of iets in die aard.' Begin ik en merk dat mijn stem schor is.

'En nu is hij plots helemaal in de ban van dat meisje, Blair. En dan vergeet hij me op de parking.' Terwijl ik het vertel heb ik het gevoel dat ik me aanstel, en dat is waarschijnlijk dan ook wat ik doe.

'En je beseft nu dat je hem eigenlijk wel heel erg leuk vind?' Vraagt Julie die ook aandachtig aan het luisteren is.

'Ik weet het niet, echt niet. Ik weet gewoon dat het me pijn doet dat hij met Blair bezig is, en mij daardoor vergeet.'

'Ik begrijp het.' Zucht Bjorn. 'Misschien moet je er eens met hem over praten?' Stelt hij voor waarop ik meteen mij hoofd schud.

'Geen sprake van, en jullie houden ook jullie mond.' Beveel ik hen.




Zou Lisa dan toch gevoelens hebben voor Alex? Of niet?
En WOW we hebben 600K gehaald op dit boek, ik vind dit echt zoooo veel, super bedankt allemaal!!

That jerk is my best friend #Netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu