^2.34^

5.1K 297 175
                                    

Kleine hint: ik hou van reacties :')




Hij kust niet terug.

Hij doet het tegenovergestelde.

Hij duwt me weg.

Binnen de seconde vloeien al mijn tranen en sla ik mijn handen voor mijn mond. Wat heb ik gedaan. Wat dacht ik te doen? Dacht ik dat hij gewoon terug zou kussen en dus vreemdgaan? Ik weet dat Alex niet zo is.

'Lisa!' Roept hij kwaad en ik durf hem niet aan te kijken.

Ik kan er niet aan doen maar denk aan de seconden dat mijn lippen op de zijne waren. Magie, er vond magie plaats. Anders kan ik het niet beschrijven. Het voelde zoals de eerste keer dat ik met James kuste.

Verliefd.

Ik ben dan toch verliefd op Alex? Waarom is mijn leven zo een puinhoop?

'Het spijt me.' Zeg ik zacht en durf hem nog steeds niet aan te kijken.

Een hand pakt mijn kin vast en draait mijn hoofd omhoog zodat ik hem wel moet aankijken. Zijn mooie ogen staren in de mijne en ik bijt op mijn lip.

'Waarom Lisa? Net als ik gekozen heb doe je zoiets om alles weer in de war te schoppen.'

Heeft hij het ook gevoeld? Was de kus voor hem ook speciaal? Ben ik toch meer voor hem dan bij beslist had?

'Het was impulsief.' Beken ik en blijf in zijn ogen staren.

'Ik ben verliefd op je.' Het is eruit. Het moest. Wil ik nog een kans maken moet ik eerlijk zijn, dat is echt het enige dat ik nog kan doen.

Hij haalt zijn hand weg van onder mijn kin en haalt zijn beide handen door zijn haar waardoor het warrig op zijn hoofd ligt. Schattig.

'Meen je dit?' Ik knik maar schud dan mijn hoofd.

'Maar blijf bij Blair. Ik ben slecht in relaties. Alles gaat mis bij mij en ik wil niet dat ik jou geluk verpest.' Ratel ik en sta op.

Het doet me pijn om dit te zeggen, maar ik mag niet aan mezelf denken. Ik moet aan anderen denken. Ik ga niet hun relatie verpesten omdat ik weet dat ik mijn eigen relaties ook al sowieso verpest.

Hun relatie is toch al gedoemd doordat Blair liegt.

'Dus wat nu? Je kust me, op die éne seconde laat je me zo gelukkig voelen. En dan laat je me weer vallen?' Vraagt hij zacht en mijn hart breekt van dit te zien.

Zo had ik het nog niet bekeken.

'I-ik, ik wist niet dat er voor jou ook zoveel gevoel bij was.' Zeg ik even zacht terug.

'Fuck Lisa, wat doe je mij weer aan. Ik dacht dat ik na de middelbare wel klaar was met die stomme liefdesdrama's altijd. Maar nee, ik moet zonodig verliefd worden op iemand dat nog in het middelbaar zit en altijd wel drama heeft.' Zucht hij.

Verliefd? Hij is ook verliefd op mij.

'En Blair? Ben je niet verliefd op haar?' Vraag ik door. Hem eraan herinnerend dat hij een vriendin heeft, en ik dat niet ben.

'Ik vind haar leuk. Niet leuker dan jou.' Mompelt hij en mijn hart smelt voor zover het nog intact was.

'Meen je dat?' Vraag ik zacht en neemt zijn hand vast en maak terug oogcontact.

'Ja, jammer genoeg wel.'

'Jammer genoeg?' Vraag ik.

'Ja, want zoals je zelf al hebt gezegd, je bent slecht in relaties.' Herhaalt hij de woorden die eerder mijn mond hebben verlaten. 'Maar, als je me belooft dat je een relatie staande kan houden ben ik bereid het uit te maken met Blair.'

Ik knipper. En knipper nog eens. Ik droom niet. Dit gebeurt echt. De perfecte jongen stelt voor om het uit te maken met zijn vriendin voor mij. Ik herhaal, ik droom niet.

Dit klopt niet.

'I-ik, waarom?' Vraag ik dan zacht. Waarom zou hij het uit willen maken met het meisje dat prachtig is en alles weet en alles al gedaan heeft om met mij te gaan? Een meisje dat altijd drama heeft en haar emoties niet in toom kan houden.

'Al sinds het begin heb ik gevoelens voor je ontwikkelt, omdat je gewoon jezelf bent en je wilt doen om goed te doen.' Zegt hij. 'Al mislukt dat wel eens.'

Bij dat laatste knik ik. Elke keer als ik denk dat ik iets goed gedaan heb, blijkt het dat het een hele andere wending heeft gekregen dan ik dacht en is het weer een fiasco.

Wacht.

'James.' Zeg ik en Alex zijn ogen worden meteen donkerder. 'Hij woont bij me.' Plak ik erachteraan.

'Hij; ik kon niet anders. We zijn al zo lang beste vrienden en dat kon ik gewoon niet laten gaan, ik moest hem helpen.' Vertel ik en kijk hem even kort aan.

'Dus ik moet er maar mee om kunnen dat je ex bij je woont?' Vraagt hij met een frons. 'Je weet toch hoe vreemd dat klinkt.'

'Ja, ik weet het. Maar ik ga hem niet laten vallen.' Zucht ik.

'Dat wil ik ook niet maar het is gewoon moeilijk voor mij, dat begrijp je toch ook wel?' Zegt hij wrijft eens met zijn hand over zijn gezicht.

Dan komen de drie andere meisjes naar ons. Fleur zegt geluidloos sorry en ik schud mijn hoofd en glimlach. We hebben meer dan genoeg tijd gehad.

'Over wat hadden jullie het?' Vraagt Blair nieuwsgierig.

'Niets.' Zucht Alex en kijkt me dan aan.

Ik heb hem in zo een moeilijke situatie gebracht.

Laten we maar gaan eten nu.' Zegt Maria die merkt dat er een gespannen sfeer hangt. Blair fronst en kijkt Alex achterdochtig aan.

'Is er iets?' Vraagt ze.

Fuck, ik had dan ook niet tegen haar moeten zeggen dat ik dat andere meisje was, nu gaat ze dit niet zomaar laten gaan. Ik zou dat ook niet doen.

'Nee Blair.' Glimlacht Alex waarop Blair zich naar voor buigt en haar lippen op de zijne drukt.

Zou zij ook zo een magisch gevoel hebben wanneer ze hem kust? En zou ik dat dan van haar wegnemen? Ik ben echt een slecht mens.

Maar ik kan er toch niet aan doen dat ik gevoelens heb, dat is gewoon mijn hart. Ik weet het, cliché.

Nu komen de jongens er ook aan.

'Ik heb het woord eten gehoord?' Zegt één van hun waardoor er gelachen wordt.

'Ja, let's go.'











Ik heb examens, dus daarmee dat het weer wat langer duurde!

Succes aan iedereen die er ook heeft haha en succes aan iedereen die er geen heeft! (Samson en Gert :))

Geef je mening over het hoofdstuk! (;

#team Alex

#team James

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now