^9^

18.1K 856 63
                                    



Er viel even een stilte maar die werd al snel doorbroken door mijn gedachten. 'Zijn jullie broer en zus?' Ze knikken. 'Wow ik heb dat nu pas door maar eigenlijk lijken jullie echt veel op elkaar.' Ze lachen en knikken nog een keer.

En dan word ik lijkbleek. 'Jullie hebben nog een oudere broer als ik het just heb?' Ze kijken elkaar verward aan en knikken dan. 'Ja maar hij zit nu in de jeugdgevangenis wegens winkelberovingen.' Ik knik. 'Thomas?'

'Ja , ken je hem?' Ik knik en slik de brok weg. 'Hij is mijn ex-vriendje.' Ze kijken me met grote ogen aan.

'Omg jij bent het meisje waar hij maanden liefdesverdriet van had omg hij heeft zelfs geweend om jou en riep de hele tijd dat het niet zo had mogen lopen en dat hij had moeten opletten omg Jonas we hebben haar eindelijk gevonden.' Kirt Cindy blij.

'Je weet vast nog wat James daarnet door de turnzaal riep?' Ze knikken en dan beseffen ze waar ik op doel. 'Hij heeft je proberen te verkrachten?' Ik knik zachtjes en knipper om de opkomende tranen weg te doen. 'Hij wilde het en ik niet , we waren trouwens nog maar een paar maanden samen.'

De bel gaat en ik loop naar het lokaal waar ik geschiedenis heb. Ik ben al best laat dus is er niet veel plaats meer over. Er is enkel nog een plaatsje naast James en eentje naast Blake. Ze hebben zich vast zo gezet voor mij zodat ik toch bij een vriend kon zitten.

Ik ga naast Blake zitten zonder iets te zeggen en haal mijn gerief uit. Hij zucht en neemt mijn hand vast zodat ik niet meer kan schrijven. 'Lisa je weet best over wat we bezig waren net.' Ik zucht en knik. 'Ik wil gewoon dat Jamie beseft dat het niet meteen goed is doordat hij sorry komt zeggen.' Fluister ik zodat James het zeker niet hoort.

'Zie je noemt hem nog altijd Jamie en niet James. Je geeft nog altijd om hem.' Ik zucht. 'Natuurlijk geef ik nog om hem , we zijn al beste vrienden sinds het eerste middelbaar.' Hij lacht en ik kijk terug naar het bord. Ik denk terug aan onze eerste ontmoeting.

Flashback

Ik kom op school toe en kijk een keertje rond. Ik ken hier nog niemand dus loop ik meteen door binnen.

Ik kijk even naar de andere kant en liep per ongeluk tegen iemand aan. 'Kijk uit je doppen kleintje.' Ik kijk bang omhoog en zie een jongen staan vol met tattoos.

'Wat , heb je schrik?' Ik knik en kijk weg. 'Hij pakt me vast bij mijn schouders en wilt me juist duwen wanneer iemand hem een trap langs achter geeft waardoor hij op de grond zakt.

Ik kijk naar de jongen dat me geholpen heeft. 'Dankje.' Zeg ik blij. 'Graag gedaan ...' 'Lisa , Lisa is mijn naam.' Hij kijkt me aan met een fonkeling in zijn ogen. 'Ik ben James.' Ik knik blij want ik denk dat ik er een vriend bij heb. 

'Je bent echt een schatje.' Zegt hij na een paar weken. Ik glimlach en kijk naar mijn vriendengroepje. Ik ben blij.









Woop woop

Zou ze hem vergeven na deze flashback ?

X Laura

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now