^46^

12.3K 828 88
                                    



De rest van de lessen ging redelijk snel vooruit en het is nu pauze. We zitten aan onze tafel maar ik zie Lieselot nergens. Ik frons, ze was nog zo blij dat ik haar had voorgesteld dat ze bij ons mocht komen zitten. Ik weet niet waarom maar ik heb het idee dat er iets niets klopt.

James wrijft met zijn duim over mijn voorhoofd waar een frons op staat en ik kijk hem aan met een wat-doe-je-nou-weer-blik. 'Stop met iets te overdenken. Wat het ook is.' Fluistert hij in mijn oor. Ik zucht en schud mijn hoofd. 'Lieselot ging bij ons komen maar ze is er niet, ik ga haar zoeken.' Deel ik mee aan de groep die bestaat uit 4 jongens en twee meisjes waaronder ik.

'Komt er iemand meezoeken?' Ik kijk ze 1 voor 1 aan en niemand maakt aanstalten om mee te gaan. Ik zucht duidelijk geïrriteerd en kijk dan James aan. 'Oke ik snap je blik al.' Zucht hij en staat op. Ik lach triomfantelijk en wandel weg met James achter me aan.

'De nerdjes zitten meestal aan het grasveld achter de voetbalvelden.' Ik kijk hem boos aan om het feit dat hij haar een nerd noemt maar ga toch naar die plaats.

Ik hoor iemand snikken achter een muurtje en daarna luid gelach. Ik ga er meteen naartoe en zie daar Lieselot tegen een muurtje zitten terwijl een paar zesdejaars in haar rugzak zitten te zoeken naar iets.

Ik kan niet geloven dat je echt zoiets doet bij iemand. Oké, James is misschien ook een badboy maar hij doet het met woorden en bedreigingen, hij zou nooit iemand echt pijn doen of dingen stelen.

'Stop stelletje debiele idioten!' Schreeuw ik waardoor ze allemaal opkijken. Als ze zien dat ik James zijn hand vast heb gooien ze snel haar rugzak tegen de muur en lopen weg.

Grappig dat ze schrik hebben van iemand jonger.

Ik hurk meteen bij haar neer en trek haar in een knuffel. Ze knuffelt dankbaar terug en daarna staan we op. Als ze James ziet staan schrik ze duidelijk en gaat ze achter mij staan. 'Lieselot, James doet je niks.' Stel ik haar gerust en James rolt zijn ogen. 'Kom nu maar gewoon.' Mompelt hij en neemt mijn hand weer vast en verstrengelt onze vingers.

Lieselot komt naast ons lopen en we gaan terug naar onze tafel. Bram kijkt haar met grote ogen aan. 'Lies?' Ze schrikt duidelijk ook van Bram te zien en knikt daarna met een glimlach. Hij staat op en trekt haar in een knuffel. Ik kijk verbaasd naar de twee die elkaar duidelijk verliefd aanstaren.

'Jullie kennen elkaar?' Vraag ik dan maar als iedereen aan tafel ze aanstaart. Ze knikken en kijken elkaar verlegen aan.

'We zijn drie jaar samen geweest in de lagere school.' Mompelt Bram. Ik krijg grote ogen en klap blij in mijn handen. 'Waarom ging het uit?' Vraag ik verbaasd. 'Lies verhuisde maar nu is ze blijkbaar terug.' Lieselot knikt om het verhaal te bevestigen. 'Naar waar was je verhuisd?' Vraag ik geïnteresseerd. 'Australië.' Ik krijg een brede glimlach en kijk naar James.

Ik vind het schattig hoe hij haar bijnamen geeft.

Hij zucht en komt naast me zitten. Hij trekt me op zijn schoot en buigt zich naar voor. 'Het is goed als jij naast me zit in het vliegtuig.' Fluistert hij verlegen in mijn oor. Ik krijg een glimlach van oor tot oor en geef hem een kusje. 'Ik was al van plan naast je te zitten.' Zeg ik. Hij knikt opgelucht en ik wil van zijn schoot afkruipen. Hij houd me tegen door zijn armen rond mij te slaan en me tegen zich aan te trekken. Ik zucht gelukkig en leg me tegen hem aan.

'Okay dus iedereen is heel de krokusvakantie vrij?' Vraag ik nog een keertje voor de zekerheid aan iedereen - de jongens , Catalina , Lieselot en Tuur - die in mijn living zit. Ze knikken blij. Ik knik en betaal de vliegtickets en boek een mooi hotel. 'Dan vertrekken we vrijdag meteen na school en komen we zondagavond na de vakantie terug.' Deel ik mee.



Ik ben aan het dalen in de lijst van romantiek :( en ook de stemmen minderen wat.. Vinden jullie het nog leuk?  X

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now