^2.11^

8.7K 431 67
                                    


KUNNEN JULLIE HET LEZEN NU? X

'Gaan we dan terug?' Vraag ik en hij schud zijn hoofd. Ik kijk hem raar aan. 'Ik wil gewoon nog even alleen met je zijn.' Zegt hij lief en ik voel mijn wangen roder worden.

'Flirt.' Mompel ik.

Op dat moment gaat de bel en ik grinnik ik. 'Sorry James, de les begint.' Ik steek mijn tong uit.

Snel wandel ik naar mijn lokaal, wat natuurlijk ook dat van James is.

Een paar seconden later heeft hij me al ingehaald en slaat hij een arm om mijn heup. 'James niet doen.' Mompel ik en sla zijn arm weg waardoor hij me gekwetst aankijkt. 'Moet die pauze echt nog doorgaan?' Vraagt hij en kijkt me aan met puppyogen.

Ik kijk snel weg van hem, anders zou ik meteen alles doen wat hij zegt. 'Ja, de pauze gaat door,' Zeg ik. 'En stop met erover te zagen.'

'Mag ik dan wel naast jou in de klas zitten?' Vraagt hij lief en ik schud mijn hoofd. 'Elkaar ruimte geven hoort daar ook bij, en daarbij ga ik al naast Jonas zitten.' Vertel ik hem en hij zucht. 'Je bent toch niet verliefd op Jonas he?' Vraagt hij een tikkeltje jaloers. 'Nee gek, hoe kom je daar bij.'

'Gewoon, I don't know.' Mompelt hij en wandelt naar de jongens, waar Joke nog steeds bij staat. Over Joke gesproken, ik hoop dat ze snel beseft dat ze niet thuishoort bij James en de jongens, want die plaats is al voor mij bestemd. Het klinkt misschien egoïstisch maar het is zo, ze moet niet denken dat ze hier alles kan doen wat ze wilt als ze hier juist één dag is.

We stappen het lokaal binnen en ik neem meteen plaats naast Jonas. 'Heb je gepraat over Joke?' Vraagt hij zodra ik zit en ik knik. 'Ze kennen elkaar blijkbaar nog van vroeger, maar James zegt dat hij haar niet leuk vind, dus ik geloof hem maar,' Leg ik hem in een korte versie uit. 'En ze is een ontzettend grote bitch die denkt dat ze alles kan doen,' Voeg ik er nog aan toe.

'Stilte graag, de les is gestart.' Probeert de leerkracht hopeloos om aandacht te vragen. Na enkele momenten is het haar dan toch gelukt om de klas stil te krijgen maar juist op dat moment wordt er op de deur geklopt. Ze zucht geërgerd waardoor iedereen moet lachen.

'Binnen,' Roept ze en de deur wordt geopend. Een meisje, dat ik nog nooit eerder gezien heb, komt binnen met een blozend gezicht. 'Ik heb me overslapen,' Meld ze en lacht er zelf wat mee, maar wel op een beschaafde manier. 'Ik ben een nieuwe leerling.' Gaat ze verder.

Iets aan haar herken ik precies, maar ik weet het niet zeker.

'Nog iemand nieuw.' Fluistert Jonas naast me en ik haal mijn schouders op. 'Blijkbaar ja, waarom altijd in onze klas,' Lach ik zacht en hij knikt. 'Zolang ze ook maar niet zoals die Joke is.' Plak ik erachteraan met een geïrriteerde ondertoon.

'Oh, Fleur is het zeker?' Vraagt de leerkracht al iets normaler en ze knikt. 'Het spijt me zo dat ik te laat ben,' Mompelt ze en kijkt de leerkracht met een verontschuldigende glimlach aan. 'Het is niets, omdat het je eerste dag is.' Stelt ze het meisje gerust.

Dan vliegen mijn ogen open. 'Fleur!' Zeg ik luider als voorzien waardoor iedereen me aankijkt. 'Ben jij het?' Vraag ik met een grote glimlach op mijn gezicht geplakt en ook zij krijgt grote ogen. 'Lisa?' Haar mond valt open van verbazing en ik spring op van mijn stoel.

In enkele passen ben ik bij haar en trek ik haar in een knuffel. 'Het is zó lang geleden, niet te geloven.' Zeg ik blij en bekijk haar eens goed. 'Ja wow,' Lacht ze.

'Goed dat je al iemand kent, neem maat plaats naast Lisa dan, ze legt je de nodige dingen wel uit,' Zegt de leerkracht waarop ik ongezien mijn ogen rol, ze doet dit gewoon zodat ze er zelf geen last van heeft, zo zijn de meeste leerkrachten nu eenmaal.

'En ik dan.' Zegt Jonas waardoor ik moet lachen. 'Jij gaat maar ergens anders zitten,' Lach ik hem uit en hij kijkt me gespeeld boos aan waardoor ik alleen nog maar harder moet beginnen lachen, de blikken van de rest van de klas negerend.

'Neem nu maar gewoon plaats.' Mengt de leerkracht zich weer.

Jonas staat op en gaat ergens anders zitten waarna Fleur en ik plaats nemen aan de banken. 'Ik kan niet geloven dat ik je weer zie.' Glimlach ik en ze knikt. 'Ik was helemaal vergeten dat jij van hier was.' Zegt ze.

'Hoezo ben je weer terug verhuisd naar hier?' Vraag ik en ze zucht. 'Mijn papa werd weer overgeplaatst, maar het ging de laatste keer zijn nu heeft hij belooft,' Zegt ze waarop ik knik.

Fleur woonde vroeger bij mij in de buurt en we gingen altijd samen spelen, toen was Marie er ook nog bij. We waren altijd de drie musketiers, we deden alles samen en hadden alles voor elkaar over. Toen ze moest verhuizen was het dan ook veel gehuil, we wilden niet uit elkaar. Maar het lot had het zo beslist.

Maar nu heeft het lot blijkbaar beslist dat we elkaar weer tegenkomen. Dus krijgt het lot deze keer een pluim van me.

'Wie is die hottie dat de hele tijd naar je staart?' Fluistert ze naar me met een knik in de richting van James. 'James, we zijn samen maar hebben nu een soort van pauze.' Zeg ik en ze knikt. 'Hij is knap, damn.' Ze blijft naar hem kijken waardoor ik haar een pets op haar arm geef.

'En van mij.' Zeg ik.

'Ik zoek wel een ander slachtoffer.' Lacht ze waardoor ik ook moet lachen. 'Je eerste minuten en je zoekt al een jongen.' Hoofdschuddend kijk ik haar aan, maar toch met een kleine glimlach.

'Zit Marie hier ook op school?' Vraagt ze waardoor mijn hart voor een seconde stil staat. Ik wist dat ze ooit naar Marie zou vragen. Ik schud mijn hoofd maar krijg even geen woorden door mijn keel.

'Wat is er?' Vraagt ze bezorgd en ik haal even diep adem.

'Ze is dood.' Fluister ik zacht, vechtend tegen de tranen. Elke keer als ik het moet vertellen aan iemand moet ik wenen, ik denk dat dat ook wel normaal is, ik bedoel, mij, bloedeigen zus is er niet meer.

Maar gelukkig heb ik nu Fleur terug.


JAJA, ik vond het wel tijd voor nieuwe personages, dus wat vinden jullie van Fleur?

x Laura

That jerk is my best friend #Netties2017Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt