^59^

11.9K 534 85
                                    


'Hij heeft het duidelijk over Cindy.' Zeg ik als ik het gelezen heb. 'Ja.' Hoor ik James zeggen.

'Vind jij Peter ook leuk?' Ze haalt haar schouders op. 'Ik denk het niet. Ik hield echt van Mathieu.' Ik knik. 'Dan moet je dat wel meteen aan Peter zeggen.' Ze knikt en staat op. 'Waar kan ik hem vinden?' Ik haal mijn schouders op en kijk Blake vragend aan. 'In de gamekamer.' Ze knikt en loopt de trap op.

'Hoe denk je dat Peter het zal opnemen?' Vraag ik aan Blake en hij haalt zijn schouders op. 'Niet zo goed.' Zegt hij en ik frons. 'Maar als Mira het zacht brengt?' Probeer ik hem te overtuigen maar hij schud zijn hoofd.

'Hij gaat zichzelf helemaal inbeelden dat geen enkel meisje hem wilt.' Weet hij me te vertellen en ik bijt op mijn lip. 'Dat is wel waar ja.' Mompel ik.

'Jij moet het je niet te veel aantrekken.' Zegt James tegen me en ik kijk hem aan. 'Jawel, en jij zou het je een beetje meer moeten aantrekken.' Wijs ik hem erop. 'Hoezo dat?'

'Hij is één van je beste vrienden, je kent hem al je hele leven en nu geef je niks om hem?' Frons ik. 'Ik geef wel om hem.' Verdedigt hij zichzelf. 'Ik zeg alleen dat jij je er niet te veel van moet aantrekken, meer niet.' Hij geeft me een kus op mijn voorhoofd en ik glimlach naar hem.

'Als hij verdrietig is, gaan jullie hem opbeuren toch?' Vraag ik aan de twee jongens die hier bij me zitten. 'Tuurlijk.' Komt van Blake zijn kant en ik haal mijn wenkbrauwen op naar James.

'Ja, ja ik ook wel, kijk me niet zo aan.' Lacht hij en ik laat een kleine grinnik los.

'Oké.'

'Jullie zijn zo schattig samen.' Zegt Blake en ik kijk hem lachend aan. 'Misschien is het tijd voor jou om eens een vriendin te zoeken kleine jongen.' Plaag ik hem en geef een duw tegen zijn schouder. Zijn wangen kleuren lichtjes rood en mijn mond valt open van verbazing.

'Meen je dit, je hebt een vriendin en ik weet er niet van!' Roep ik met een giga-glimlach op mijn gezicht. 'Nee, ho, ik heb nog geen vriendin.'

Deze keer krijg ik ook grote ogen. 'Dus je hebt wel iemand op het oog?' Hij knikt en ik trek hem blij in een knuffel. 'Dat is fantastisch!' Roep ik vrolijk en wrijf door zijn haar.

'En wie is de gelukkige?'

P.o.v. Mira <--- !!!

Ik loop de trap op en ga de gamekamer binnen waar Peter een schietspel aan het doen is. Als ik binnenwandel kijkt hij me aan en zet het spel op pauze.

Ik heb ergens gelezen dat als jongens stoppen met gamen voor jou dat je speciaal bent.

'Ik heb de brief gezien.' Begin ik voorzichtig. Hij knikt en kijkt me aan om mijn reactie te pijlen. 'Ik denk niet dat ik hetzelfde voel.' Zeg ik zachtjes en ga naast hem op de bank zitten. 'Mathieu is nog vers enzo.' Probeer ik het te verzachten. Hij knikt en kijkt weg.

'Het spijt me.' Zegt hij na een tijdje.

'Je moet je niet verontschuldigen, je kan er niets aan doen.' Zeg ik zachtjes.

Ik geef hem een knuffel en wrijf over zijn rug. 'Waarom heb ik nooit geluk in de liefde?' Vraagt hij met glazige ogen. Ik slik. 'Ik weet niet wat er juist met Cindy gebeurt is maar dat had nooit mogen gebeuren. En het is niet omdat ik nu niets voor je voel dat het niet kan komen en ik weet zeker dat er veel meisjes zijn die jou zien zitten.' Hij haalt zijn schouders op.

'Dat zijn niet de meisjes dat ik wil.' Mompelt hij en een trieste glimlach is zichtbaar op zijn gezicht.

Hij haalt zich los uit de knuffel en gaat verder van me zitten. 'Hé je moet nu ook niet gaan doen alsof ik een vreemde ben.' Hij zucht en kijkt naar de andere kant.

'Aarde aan Peter?' Mompel ik en kijk hem aan maar hij blijft wegkijken.

Hij moet me toch begrijpen, het is juist over met Mathieu en ik voel gewoon niets voor hem. Ooit gehoord van de friendzone? Wel, dat is dit dus.

Waar gaan mijn gedachten toch naartoe...

'Ik kan er niet aan doen dat ik niet helemaal hetzelfde voel.' Sis ik boos omdat hij me negeert.

Hij kijkt op. 'Niet helemaal?' Vraagt hij fronsend.

Ik haal mijn schouders op. 'Ik vond je altijd al leuker als andere jongens maar niet als in liefde.' Leg ik uit. Hij knikt en komt weer dichter bij me zitten.

'We blijven wel vrienden toch?' Vraagt hij verlegen. Ik knik met een glimlach. 'Zeker en vast.' Zeg ik. 'Zo een goede vriend als jou zou ik toch niet willen missen.'

We lopen terug naar beneden en ploffen naast elkaar in de zetel. Naast James en Lisa die elkaar aan het aanstaren zijn. Het ziet er ontzettend schattig uit.

'Wou je dat schietspel niet afspelen?' Vraag ik. Hij schud zijn hoofd. 'Ik was aan het verliezen en nu is het niet opgeslagen.' Grijnst hij. Ik schud lachend mijn hoofd. 'Typisch.'

'Ik heb zin in een ijsje.' Hoor ik Lisa zeggen waarop James grinnikt. 'Laten we een ijsje gaan halen dan.' En niet veel later staan ze beide recht uit de zetel.

'Komen jullie ook mee?' Vraagt Lisa lief en ik kijk Peter vragend aan en daarna schudden we in koor onze hoofden.

'Je ziet ons niet meer want daarna gaan we op date.' Zegt Lisa en ik knik en sta op.

Ik geef haar een knuffel. 'Ik zie je wel nog he.' Ze knikt.

'Als je niet weer aan jaar naar Australië gaat wel ja.' Plaagt ze me en ik lach. 'Het was voor school.' Verdedig ik mezelf. 'Dat zeggen ze allemaal.' Lacht ze en steekt haar tong uit.

Ik schud lachend mijn hoofd. 'Veel plezier jullie.'

Niet veel later lopen ze hand in hand de deur uit. Ik had al sinds het begin van hun vriendschap de gedachte dat ze ooit wel verliefd gingen worden en weer heb ik gelijk.

Ik heb altijd gelijk.



Hey super lezers! Ik heb goed nieuws, ik ben door naar het volgende jaar zonder jaarbuizen! (: en nu ben ik dus helemaal happy!

Ik heb jullie mening nodig! Voor tijdens de vakantie deel 2 van dit boek te updaten:

1) ik probeer 1 keer per week te updaten

2) ik begin pas in september

Met dat het ook #Wattys2016 zijn enzo wist ik niet goed wat ik wil doen dus mogen jullie kiezen dus reageer maar wat jij wilt! Liefst zoveel mogelijk meningen (:

Ps: wat vonden jullie van dit hoofdstuk?
Pps: dit was het voorlaatste hoofdstuk, nog één en deel 1 is klaar!

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now