^2.59^

4.2K 210 26
                                    



'Wat was dat?' Vraagt Fleur zodra James volledig uit het zicht verdwenen is en ik haal simpel mijn schouders op.

Ze giechelt waardoor ik haar op haar arm sla. 'Je zei toch dat ik er voor moest gaan?' Zeg ik met een grijns en ze knikt.

'Zorg er gewoon wel voor dat hij je niet weer opnieuw pijn doet.' Haar gezicht is terug serieus en ik zucht zachtjes uit. Ik denk wel dat James en ik het deze keer goed zullen doen. We weten nu nóg beter hoe we met elkaar om moeten gaan. Niet dat we dat nog niet goed wisten, maar dat was meer als vrienden.

Nu weten we ook hoe de ander is in een relatie. En dat is toch wel belangrijk.

'Het komt wel goed, Fleurie. Laten we al naar het veld gaan.' Zeg ik dan om het onderwerp te laten vallen en ze gaat er in mee. Gelukkig maar. Ik heb even geen zin in een bezorgd praatje van je beste vriendin.

'Jij nog geen jongen op het oog?' Vraag ik met een glimlach wanneer we op een bankje naast het veld hebben plaatsgenomen en ze rolt haar ogen.

'Ook al zou ik iemand op het oog hebben, zou het toch niets worden. Ik ben niet zoals jou, Lisa. Niet iedereen wilt mij.' Zegt ze zacht en kijkt naar de andere kant om geen oogcontact met me te moeten maken.

Ik bijt op mijn lip. 'Is dat hoe je je voelt? Je bent een prachtig meisje, vanbinnen en vanbuiten.' Verzeker ik haar en leg mijn hand op haar bovenbeen. Maar ze slaat mijn hand van haar been af en kijkt me nog steeds niet aan. Het is dan ook niet gemakkelijk voor haar om dit gesprek te houden denk ik. Zeker niet nadat het bij mij net weer goed gaat.

'Jij hebt al voldoende jongens gehad die je dat zeggen. Het is de taak van je beste vriendin om je vertellen dat je mooi bent zoals je bent, maar het zou fijn zijn om dat ook eens van een jongen te horen.' Zucht ze en spant haar paardenstaart wat harder aan. Vervolgens verstrengelt ze haar vingers met elkaar en kijkt naar haar schoot.

Ik zie tranen opwellen in haar ogen en ik sla mijn armen om maar heen. 'Ik wist helemaal niet dat je er zo over dacht schat. Ik hou je altijd bezig met mijn drama's maar ik vraag nooit naar hoe jij je voelt.' Stel ik vast en voel me heel erg schuldig.

'Je weet toch dat je zo een sterk persoon bent. Waarschijnlijk zijn de jongen gewoon te bang om op je af te stappen.' Grinnik ik zachtjes wanneer ik merk dat ze liever niet meer verder praat over dit onderwerp. Ze kijkt me dankbaar aan grinnikt mee.

Enkele seconden later komen de twee ploegen het veld opgestrommeld en kijken elkaar met gespleten ogen aan. Die jongens en hun rivaliteit ook altijd.

Meteen zoek ik James tussen de spelers met de rode truitjes aan maar tot mijn verbazing zie ik hem er niet tussen staan. Ik tik Fleur aan. 'Zie jij James?' Vraag ik, voor als ik hem over het hoofd gezien zou hebben wat me trouwens zou verbazen.

Ze schudt haar hoofd en fronst. 'Vreemd.'

Ik kijk nog eens goed maar zie dan spelers op de bank plaatsnemen. James ook. Zijn gezicht valt te vergelijken met een donderwolk en zijn ogen staan donker. Met deze instelling zal hij zeker ook niet op het veld geplaatst worden.

Naarmate de wedstrijd verdergaat wordt James duidelijk kwader en kwader ondanks dat zijn team voorstaat met één doelpunt. Zijn ploegmaat dat naast hem op de bank zit stoot James aan en zegt hem iets waarna James zijn schouders ophaalt.

Wanneer de wedstrijd gedaan sloft James naar de kleedkamers net als de rest van zijn team en gaan Fleur en ik terug plaats nemen in het cafetaria. 'Jammer dat hij niet gespeeld heeft, ik wou hem wel graag zien voetballen.' Zeg ik en ze knikt.

We bestellen beide een cola en nog geen minuut later staat de cola voor onze neus. We praten over koetjes en kalfjes om de tijd te verdoen. 'Fleur, wat wou je me eigenlijk vertellen?' Vraag ik dan wanneer ik me herinner dat ze me iets belangrijks moest vertellen.

'Nou dus. Niet doorvertellen. Maar ik heb Bram en Sophie zien zoenen.' Gooit ze er meteen uit. 'En ik meen het. Niet gewoon kort, een echte zoen was het ja.' Plakt ze er nog achteraan en schud teleurgesteld haar hoofd.

'Ja, Sophie vertelde het me deze ochtend.' Beken ik dan ook en tik op de tafel. 'En Bram heeft ruzie met Lieselot, maar ik weet nu niet of ze het weet dat hij is vreemdgegaan of niet.' Frons ik.

Fleur rolt haar ogen. 'Jongens zijn niet te vertrouwen.' Mompelt ze en ik grinnik zachtjes.

'Sophie is toch ook vreemdgegaan? En zij is een meisje.' Probeer ik het op te nemen voor jongens, met in mijn achterhoofd James. Al is hij ook al een keer vreemdgegaan in onze relatie. Fleur geeft geen antwoord meer en daar ben ik blij mee.

Er wordt altijd zoveel taboe gemaakt rond jongens en vreemdgaan en dat dat zo een cliché is. En geloof me, ik kan daar zo over mee roddelen. Maar er zijn ook zo veel meisjes dat vreemdgaan, en dat is toch niet minder erg? Want daar hoor je precies nooit iets over. Ach, meisjes verdienen het anders ook wel eens om vooraan te staan.

Twee handen voor mijn ogen laten me verschieten en ik schiet naar voor op mijn stoel waardoor mijn borsten pijnlijk tegen de tafel voor me botsen. Ik kreun pijnlijk en bijt op mijn lip. 'Fuck Lisa, wat een slecht geweten.' Grinnikt James die inmiddels zijn handen heeft weggehaald van voor mijn ogen.

Hij zet er een stoel bij en lacht. 'Moet ik er een kusje op geven?' Vraagt James lief en ik schud lachend mijn hoofd.

'Dit is niet meer de juiste tafel voor mij.' Lacht Fleur en maakt aanstalten om weg te gaan. 'Nee grapje, ik heb hier niemand anders.' En ze neemt terug plaats op haar stoel. James en ik lachen haar uit en kijken elkaar daarna blij aan.

Onder tafel neemt hij mijn hand vast en knijpt er zachtjes in waardoor ik moet blozen.

'Ho! Handjes boven tafel jongen.' Beveelt Fleur aan James waardoor mijn wangen nog roder worden en ik haar gespeeld boos aankijk terwijl ze alleen maar kan grijnzen. Toch houden we elkaars hand vast.

'Hoe komt het dat je niet hebt meegedaan?' Vraag ik dan en hoop dat hij niet boos wordt om mijn vraag.

James rolt zijn ogen vooraleer hij antwoord geeft. 'De coach was niet blij dat ik te laat was en wou niet het slechte voorbeeld geven tegenover de andere spelers.' Doet hij zijn coach na. 'Ondanks dat ik overduidelijk de beste ben.' Zegt hij en ik grinnik.

'Je ego is ook nog niet verdwenen.' Merk ik dan op waarna James met zijn wenkbrauwen wiebelt.

'Fleur. Het spijt me maar ik ga Lisa van je stelen voor vandaag.' Zegt James dan uit het niets waardoor Fleur en ik allebei fronzen en hem raar aankijken. 'We gaan namelijk op date.' Glimlacht hij en wrijft met zijn duim over de rug van mijn hand.

---

S.O.S VOORLAATSTE HOOFDSTUK!

O.M.G. BIJNA 1 MILJOEN READS!

W.T.F I LOVE YOU ALL!

That jerk is my best friend #Netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu