^42^

12.7K 662 62
                                    



Na nog een heleboel dozen chocolade vermorzelt te hebben en nog veel huilfilms bekeken te hebben ben ik het beu en sta ik op. 'Wat gaan we doen vandaag?' Vraag ik en ik denk meteen aan een liedje van Pipi Langkous waardoor ik een lachje niet kan onderdrukken.

'Strand!' Roept Blake vrolijk. 'Lieve Blake, het is 16 februari, winter dus. En dat betekent dat het koud is en geen zon. Dus geen strandweer.' Vertel ik hem alsof hij een kleuter is. Hij trekt een pruillipje en zet puppy-ogen op. Als snel volgen Bram en Peter zijn voorbeeld en heb ik drie hondjes voor me staan.

Ik kijk naar James om te zien wat hij wilt en ik zie hem moeilijk voor zich uit staren. Ik frons. Ik stap rustig naar hem toe en leg mijn hand op zijn arm. Hij lijkt uit zijn trance te ontsnappen en kijkt me aan. Het is duidelijk te zien aan hem dat hij met iets zit. 'Wat is er?' Vraag ik terwijl ik een kusje op zijn wang druk. 'Niets. Ik wil wel mee naar het strand.' Ik knik en de jongens juichen en gaan zich snel omkleden.

Ze komen alle vier terug benden en enkel James heeft een shirt aan waardoor ik frons, als we naar het strand gaan doet hij nooit een shirt aan, zelfs niet als het vriest. Hij ziet dat ik hem fronsend aan kijk en hij geeft me een glimlach, maar ik merk dat hij vals is.

Ik doe ook snel mijn bikini aan met een kleedje erover. Ik loop terug naar beneden en zie dat de jongens klaar staan om te vertrekken.

Eenmaal op het strand aangekomen lopen ze meteen de zee in behalve James die weer met een moeilijk gezicht voor zich uit staart.

Ik geef hem een kus op zijn lippen en wrijf door zijn haar. 'Vertel waar je mee zit.' Hij zucht ook en gaat zitten op het zand. Ik ga naast hem zitten en hij trekt me tegen zich aan.

'Je weet dat hij altijd dronken is en bijna nooit thuis hm?' Vraagt hij terwijl hij zachtjes over mijn rug wrijft. Ik knik, wetend dat het over zijn vader gaat.

'De laatste maanden is hij vaker thuis geweest.' Ik frons. Ik zou denken dat dat juist goed is, maar ik laat hem verder vertellen. 'Hij slaat me als hij thuis is.' Brengt hij uit en ik hoor zijn stem breken. Het duurt even totdat mijn hersenen het begrijpen en ik sla verbaast mijn hand voor mijn mond. 'Daarom heb je een shirt aan.' Mompel ik. Hij knikt.

Ik trek zijn shirt een beetje omhoog waar ik meteen allemaal blauwe plekken zie. Ik schrik en trek hem in een knuffel. 'Waarom vertelde je het niet?' Vraag ik. 'Ik weet het niet, ik dacht dat hij wel zou stoppen.' Zucht hij.

James is strek en kan vechten maar ik begrijp wel dat je niets terug doet tegen je vader, want het is je vader.

'Blijf bij mij wonen.' Zeg ik na een paar minuten. Ik kijk hem aan om zijn reactie te pijlen. 'Schatje dat kan toch niet.' Brengt hij uit.

'Jawel tuurlijk wel. We hebben genoeg kamers maar dat is al helemaal geen probleem want ik wil dat je bij mij slaapt en mijn ouders maakt het toch niet uit, ze zijn er nooit.'

'Meen je dit?' Vraagt hij met sprankelende ogen. 'Natuurlijk.' Zeg ik blij. 'Ik heb onlangs toch nog nieuwe kleren voor je gekocht en ze liggen op je lade in mijn kast.' Vertel ik waardoor hij verlegen lacht.

'Waaraan heb ik je toch verdiend.' Zucht hij terwijl hij en kusje geeft op mijn kruin. 'Aan jezelf te zijn.' Fluister ik voor ik mijn lippen op de zijne druk.




Het moest er gewoon al uit.. Ik kan die spanningen zelf niet aan haha :")

@rianna1004098 zat het meeste in de buurt met de zin: "Hij heeft problemen thuis wat hem helemaal kapot maakt" PROFICIAT!

Wat vinden jullie van dit stuk?

69K READS OMFG!

That jerk is my best friend #Netties2017Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon