^2.52^

5K 239 96
                                    

Leukste/grappigste (inline) comment krijgt dit hoofdstuk opgedragen omdat ik me verveel en veel comments wil lezen :) comments gelden tot woensdag 20u en dan beslis ik haha!!

We trekken beide onze jas uit en hangen deze op aan de kapstok. 'Kunnen we het er een andere keer over hebben? Ik wil vandaag even geen zorgen hebben.' Vraag ik zacht en hoop dat ik hem hiermee niet kwets. Maar hij had gezegd dat ik mocht kiezen wat we vandaag doen, dus..

'Ja, tuurlijk.' Ik zie aan hem dat hij het er niet eens mee is, maar de gentlemen dat hij is laat me er mee wegkomen.

Ik maak mijn weg naar de living en neem plaats in de zetel. Mijn plan was eigenlijk om een hele dag films te kijken, maar dan heb ik het gevoel dat ik mijn "spijbeldag" niet goed besteed heb.

'Gaan we iets van eten maken?' Vraag ik en James haalt zijn schouders op als teken dat het voor hem niet uitmaakt.

Ik loop voor hem uit naar de keuken en denk aan een andere keer dat we samen gingen koken en het helemaal misging. Het eten trok op niets en uiteindelijk heeft de kok iets anders voor ons klaargemaakt.

'Wat had je in gedachten?' Vraagt hij en slaat zijn armen langs achter om me heen. Ik leun met mijn hoofd tegen zijn borstkas en denk na. Ik heb gewoon zin in een soort van hapje, misschien koekjes. 'Ik dacht aan koekjes.' Zegt James dan wanneer ik niet snel genoeg een antwoord geef.

Ik knik met een glimlach en draai me om in zijn armen zodat ik hem aan kan kijken. 'Koekjes lijken me geweldig. Misschien mannetjes?' Vraag ik, ik herinner me vaag dat er ergens vormpjes van mannetjes ergens in een kast horen te liggen.

'Doen we dat.' Knikt James en haalt zijn gsm boven waarna hij een recept opzoekt. Ik rol mijn ogen en haal een kookboek uit de kast.

'Wie het eerst het beste recept vindt.' Zeg ik en begin snel het boek te doorbladeren in de hoop dat ik win.

James lacht en duwt het boek uit mijn handen waarna hij zijn gsm onder mijn neus schuift. Meteen zie ik een recept staan en begin ik ook mee te lachen. 'Stommerik.' Mompel ik en raap het boek op waar nu een scheur in zit.

'Kijk wat je gedaan hebt!' Zeg ik en doe alsof ik enorm geïrriteerd ben.

'Bel de ambulance.' James rolt zijn ogen.

We kijken elkaar lachend aan voor enkele seconden waarna ik wegkijk en in de kasten op zoek ga naar de benodigdheden. Maar dan moet ik iets uit één van de bovenste kasten halen en kan ik er maar niet aan. James begint te lachen en komt achter me staan om het te pakken. Zijn hete adem is te voelen en ik rol mijn ogen om zijn gedrag.

'Pester.' Mompel ik en kruip onder zijn arm door naar vrijheid. 'Ik ben nog steeds de oudste hoor.' Zeg ik dan, ook al heeft dat hier niet echt iets mee te maken. Maar anders heb ik geen weerwoord.

Een half uur later zitten de koekjes in de oven en hangen mijn vingers vol met beslag. Ik lek ze allemaal af en was daarna mijn handen nog eens, zodat ze echt proper zijn en het niet alleen zo lijkt.

'Dat had ik ook wel willen doen.' Zegt James die weer achter me komt staan. Opnieuw rol ik mijn ogen om zijn gedrag en duw hem weg door met mijn rug naar achter te gaan en hard te leunen. Maar wat ik niet verwacht was, was dat James een stap naar de zijkant doet en ik mijn evenwicht niet meer kan vinden met als gevolg dat ik hard op de grond neerkom.

James begint hard te lachen maar wanneer hij mij niet hoort lachen hurkt hij bezorgd naast me neer. 'Gaat het?' Vraagt hij en ik schud mijn hoofd, mijn rug doet zo verschrikkelijk veel pijn en ik kan geen woorden uitbrengen. Tranen springen in mijn ogen en ik bijt op mijn lip in een poging ze binnen te houden.

'Kan je je rechtzetten?' Vraagt hij vervolgens en ik geef geen reactie. Een snik verlaat mijn mond en daarna knik ik.

Hij ondersteunt me terwijl ik me rechtzet en ik laat een pijnlijke kreun horen. 'Fuck.'

'Sorry, sorry, sorry, sorry.' Mompelt James de hele tijd achter elkaar. Maar dat gaat me niets helpen, de pijn gaar er niet van weg. Niet dat hij er iets aan kan doen, en ik neem hem ook niets kwalijk. Ik had maar niet zo dom moeten zijn om niet te merken dat hij opzij ging en ik in een snoekduik tegen de grond ging.

Ik kan nog steeds geen woorden uitbrengen en blijf gewoon leunen tegen het keukenkastje, hopend dat de pijn zo snel mogelijk wegtrekt.

'Moet ik er een kusje op geven?' Grinnikt James maar ik kijk hem boos aan.

'Geen tijd voor grapjes, ik heb echt pijn James.' Mompel ik en hij neemt mijn hand vast. Ik knijp er hard in en adem rustig in en uit. Hij wrijft met zijn duim rustig heen en weer over mijn hand.

Zo zitten we een kwartier totdat ik de voordeur hoor opengaan en er tien seconden later een boze mama naar ons staat te staren.

Ze schudt ongelovig haar hoofd en zet haar handen in haar zij. 'Wat heeft dit te betekenen? Ik word gebeld van school dat je onwettig afwezig bent.' Zegt ze teleurgesteld.

'Ik weet dat ik er lang niet voor je ben geweest en dat ik nu veel toelaat. Maar je moet er ook niet van profiteren he.' Ze schudt opnieuw haar hoofd en mijn schuldgevoel neemt enorm toe. Ik had er nog niet bij stil gestaan dat er niet alleen gevolgen zouden zijn op school, maar ook thuis.

'Het spijt me.' Zeg ik zacht, en ben al blij dat mijn pijn wat is afgenomen.

James zet zich recht. 'Sorry, het was mijn idee. Het is niet Lisa haar fout.'

Nog steeds kijk ze me teleurgesteld aan maar keert zich dan toch naar James. 'Je bent een goede jongen. Maar laat die jongen alsjeblieft boven komen, en neem mijn kleine meisje niet verder mee op het slechte pad.'

-


Leukste/grappigste (inline) comment krijgt dit hoofdstuk opgedragen omdat ik me verveel en veel comments wil lezen :) comments gelden tot woensdag 20u

Het wordt echt aftellen nu naar het einde van het boek ):

En mijn examens zijn voorbij!! Ik heb nog geen resultaten dus het blijft een hele week stressen )))):
Dat waren veel dubbele kinnen

En ik begrijp het mannelijke ras nog steeds niet trouwens

That jerk is my best friend #Netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu