^2.60^ LAST ONE

4.4K 214 87
                                    


'Ik bied je alvast mijn verontschuldigingen aan.' James haalt een hand door zijn haar en kijkt me met een scheve grijns aan. 'Het begin is niet zo romantisch. Maar ik doe mijn best.'

Ik haal mijn schouders en kijk hem vragend aan. 'Wat is het niet romantische begin van onze romantische date?' Vraag ik en glimlach lief naar hem.

'We nemen de bus, die prachtige, stinkende bussen.' Verklapt hij en neemt mijn hand vast en trekt me mee in de juiste richting. 'Ik weet dat je een hekel hebt aan bussen, maar je zal toch mee moeten als je op een super romantische date met mij wilt gaan.' Grijnst hij en duwt op het knopje zodat het licht groen zou worden.

'Ik heb nog steeds zo veel medelijden met de mensen dat dagelijks de bus moeten nemen.' Zeg ik hoofdschuddend. 'Ach ja, zij zullen het vast niet zo erg vinden als ik.' Ik haal mijn schouders op en denk aan zo een stinkende bus.

Lachend kijk ik James aan. 'Misschien hoeft die date toch niet als ik daarvoor de bus moet nemen.' Giechel ik waardoor hij me verontwaardigd aankijkt.

'Dus ik ben het niet waard om een bus voor te nemen?' Vraagt hij en haalt zijn wenkbrauwen op. 'Dan zal ik al die bergen chocolade dat ik voorzien had maar zelf moeten opeten vanavond.' Zucht hij en kijkt me uitdagend aan.

Ik lik mijn lippen. 'Oké, de chocolade heeft me overtuigd.' Zucht ik en trek hem mee de straat over wanneer het licht voor de voetgangers op groen springt. 'Vooral dat woordje ervoor, wat was dat? Bergen? Bergen chocolade? Je bent maar beter niet aan het liegen Jamie.' Ik glimlach lief naar hem en dan neemt hij plaats in het bushokje.

'Ik heb zelfs Tony chocolade voor je.' Grinnikt hij. 'Kom zitten.' Mompelt hij dan en trekt me op zijn schoot zodat ik niet op het bankje moet gaan zitten.

'En om hoe laat komt de bus ons ophalen?' Vraag ik met nadruk op ons vervoermiddel. James kijkt op zijn horloge dat aan zijn rechterarm hangt en steekt vier vingers op. Nog vier minuten dus.

'James.' Begin ik. 'Waarom heb je je horloge aan je rechterarm en niet je linker? Normaal gezien is het je linker als je met je rechter schrijft.' Zeg ik en keer me een beetje om op zijn schoot zodat ik hem zou kunnen aankijken. 'En sinds wanneer draag je zelfs horloges.'

Plots rijdt er een bus voorbij met de nummertjes 128 op. James springt recht met als gevolg dat ik op de grond beland. Kut James. Ik heb nog op tijd mijn handen kunnen zetten zodat gewoon die geschaafd zijn. En niet mijn gezicht. Nogmaals, kut James.

James, die niet eens door heeft wat hij net heeft gedaan begint met zijn handen te zwaaien en de bus stopt. Sinds wanneer stopt een bus wanneer mensen teken doen? Normaal gezien (in mijn arme ervaringen) tijd die gewoon door. Nooit hebben ze medelijden met ons.

Ik achtervolg hem snel en zie dat hij al betaalt heeft voor twee wanneer het kaartje weer uit het gele apparaat komt.

'James.' Begin ik wanneer we hebben plaatsgenomen op van die lelijke stoelen. 'Je date, is tot nu toe een flop.' Mompel ik en toon mijn handen. Het is niet dat ik zijn blij humeur weg wil halen, maar ik kon het niet laten om hem dit even te zeggen.

Hij kijkt bezorgd naar mijn pols en zucht dan hard. 'Ik wil gewoon dat onze date goed verloopt, snap je? Je bent nu al zo vaak door mijn vingers geglipt en ik wil het deze keer goed doen.' Mompelt hij en slaat zijn ogen neer. 'Ik ben er zo op gefocust dat alles goed gaat, en dan komt die stront bus te vroeg en val jij en-' Hij houdt op met praten en haalt een hand door zijn haar. Ik begin me slecht voor hem te voelen.

'Sorry Jamie, maar je weet toch dat voor mij een filmpje kijken in de zetel ook genoeg is?' Zeg ik en druk een kus op zijn wang waarna ik mijn hoofd op zijn schouder leg.

That jerk is my best friend #Netties2017Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt