^12^

17K 847 79
                                    



We staan voor de poort van mijn huis en ik toets de code in. 'Kom je mee naar binnen?' Vraag ik ook al weet ik het antwoord al. Natuurlijk komt hij mee. Zijn thuissituatie is niet zo super als de mijne. Zijn moeder is overleden en zijn vader is alcoholist. Hij blijft dus vaak bij mij thuis.

'Graag.' Glimlacht hij. We stappen de deur binnen en mijn moeder komt meteen naar ons toe. 'Hey Lisa oh en hey James. We moeten Lisa even iets vertellen , wacht je even op haar kamer?' James knikt en loopt naar boven nadat hij me een kus op de wang gegeven heeft.

'We zullen het maar meteen zeggen , je vader en ik gaan voor zaken een maand naar New York dus zal je alleen thuis zijn. Nu mag je kiezen ofwel nodig je heel je vriendengroep hier uit en blijven ze gewoon een maand hier logeren dat zullen ze vast niet erg vinden ofwel ga je bij nonkel logeren maar zij hebben het al moeilijk met dat tante kanker heeft en in het ziekenhuis ligt dus denk ik dat je vrienden hier komen logeren? Ik heb namelijk hun ouders al gebeld en ze waren allemaal akkoord met het idee omdat ze thuis toch maar gewoon puberen. Alleen James zijn vader kon ik niet bereiken maar ja hij zal het waarschijnlijk niet eens merken als hij weg is.'

'Okay is goed , ik ga naar boven.' Ze knikken en ik stap de trap op.

Ik stap mijn kamer binnen en zie James op mijn bed liggen. Ik leg me naast hem en hij slaat een arm rond me. 'Naar waar gaan ze deze keer?' Vraagt hij. 'New York.' Mompel ik. 'Waarom maakten ze een kind als ze er nooit tijd voor hebben?' Vraag ik en ik kijk naar hem op. 'Omdat jij anders niet bestond en dan ontbrak er een stukje aan mij.' Hij geeft me een kusje op mijn neus.

'Over daarnet in de winkel.' Begin ik rustig. 'Nee sorry vergeet dat maar gewoon.' Ik knik teleurgesteld en kijk de andere kant op terwijl ik vecht tegen mijn tranen. 'Okay.'

'Ik ga appelsap halen , jij ook iets?' Hij schud zijn hoofd diep in gedachten en ik loop naar beneden waar ik de bediende tegenkom. 'Oh meid wat is er?' Ze is altijd bezorgd om me en wanneer ik problemen heb helpt ze mij altijd.

Ik zucht. 'Ik denk dat ik verliefd ben op James , mijn beste vriend , maar hij niet op mij.' Zeg ik verdrietig. 'Waarom zou hij niet verliefd op jou zijn? Dat is nu iets dat ik al jaren zeg van hem.' Ik haal mijn schouders op.

'We hebben daarnet bijna gezoend en nu zei hij dat ik het gewoon moest vergeten.' Er ontsnapt een traan uit mijn ooghoek die Marie - de bediende - zachtjes wegveegt. 'Zeg aan hem wat je voor hem voelt en wacht op zijn reactie.' Glimlacht ze. 'Het leven is aan de durvers.' Ze geeft me een duwtje in de rug , geeft me een glas appelsap en duwt me de trap op.









Oehhh gaat ze het zeggen ? En hoe zal James reageren ?

Kuss Laura

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now