Zkáza

776 93 26
                                    

Celé to zjištění, ke kterému dospějeme se Sebastianem vlastně tak nějak omylem, mi připadá absurdnější a absurdnější s každou vteřinou, kdy popisuju události toho večera u Heleniny matky a dne následujícího Sebastianovi a vysvětluji mu, proč jsem o našem polibku nemluvila v dalších dnech a tím pádem nám nedošlo, že ať už se stalo cokoliv, nebylo to mezi námi, ale mezi mnou a někým cizím. Je mi z toho zle. Tak strašně zle, že musím na chvíli předklonit hlavu, dát si ji mezi kolena a zhluboka dýchat, abych potlačila náhlou paniku. Někdo na mě sahal - ne jen, že mě líbal, ale způsob, jakým mě ten falešný Sebastian u Mary Drakeové chytil za holá stehna a vysadil na kuchyňskou linku, prokrista, a všechno na tom doteku i na té situaci bylo až příliš intimní na to, abych necítila paniku a zhnusení při zjištění, že to nebyl Sebastian, koho jsem k sobě tak blízko pustila.

Pravý Sebastian nyní vypadá ustaraně, když pořád dokola opakuju: ,,Panebože, panebože, panebože." Hladí mě po zádech, aby mi pomohl se uklidnit, ale i ten dotek je váhavý, jako by se bál, že ucuknu. 

,,Takže tě ten někdo jen líbal?" To, jak to řekne, když mu dovyprávím, co se stalo, přičemž vynechám některé detaily (například o holých stehnech a celém tom skoro polibku v kuchyni, který mě tak vyvedl z míry), mě ujistí o tom, že má upřímný strach, co všechno jsem s podvodníkem prováděla.

,,Jen líbal," ujistím ho proto hned. ,,V kuchyni nás vyrušil Henry. Pusu jsem ti... totiž jemu... dala až na schodech-" 

,,Musel to být někdo z nás," pronese Sebastian a já zavřu oči a zasténám, když se mě zmocní další vlna nepříjemných pocitů.

,,Ten někdo se mnou mluvil o tom, jak jsem ti ve dvanácti řekla, že tě miluju. Ptal se mě na Ochránce Čistého města - na to, jak jsem jim řekla, že je to mezi námi uzavřené. Myslela jsem, že jsi to ty, Sebe. Působilo to jako ty. A jestli ten někdo věděl tohle... to přece mohl vědět jen Patrik, nebo-"

,,Jenny?" doplní mé odmlčení Sebastian a povytáhne na mě obočí. Ve tmě, která nastala po západu slunce, vypadá zase tak, jak si ho ze Světa bez světel vybavuju. Žádné sluneční paprsky ve vlasech. Žádný lesk v očích. Jen stíny v jeho tváři a sevřené čelisti hněvem. Hoch na mě zavrtí hlavou. ,,To ne," odporuje mi. ,,Vsadil bych spíš na Willa."

,,Proč?" 

,,Už nás jednou zradil. Je jasný, že ten, kdo to udělal, nás chtěl rozdělit, Anno. Dostat se mezi nás tak, aby sis myslela, že o tebe nemám zájem, a přestala se mnou komunikovat. A vsadím se, že tě ten parchant líbat chtěl."

Vrtím hlavou a nevolnost mě konečně opouští, když se narovnávám. ,,Viděla jsem Willa, když jsem se s tím druhým Sebem vrátila do pokoje. Spal."

,,Pokud i tohle nebyla iluze."

,,Sebastiane," vydechnu a podívám se na něj, přičemž v očích mám docela pravděpodobně strach. ,,Tohle je hodně magie na někoho z nás. Jestli jí někdo tolik má a umí jí používat... a používá ji, aby nás rozdělil..."

,,Mohl by to být kdokoliv z nich," odporuje Sebastian a mně se zdá, že se zoufale snaží udržet představy, že Jenny ani Patrik ničeho takového nemohli být schopni. Že jsme my čtyři jednotní - že stojíme na stejné straně. Jenže Jenniny tmavé vlasy... a Patrikova výbušnost... fakt, že jeden z nich strávil čas s Gaadernami a druhý s Neraidami, aniž bychom vlastně věděli, čím si v tu dobu prošli...

,,Třeba to byla Mary Drakeová," napadne Sebastiana a mně se to chvíli zdá logické. Ale potom si ji vybavím, jak stála v obývacím pokoji, kde jsem ji tu noc potkala, a mluvila o Heleně. Jenže přestože se mi nechce věřit tomu, že by snad byla schopná využít tento způsob - nebo jakýkoliv jiný - aby se dostala mezi mě a Seba a rozeštvala nás jakožto Nositele, nejsem si jistá, jestli by to mohla nebo nemohla být ona. Nejsem si jistá ničím, kromě toho, že se zdá více pravděpodobné, že to udělal někdo z naší skupiny - někdo, kdo očividně změnil stranu, nebo na jiné straně byl celou dobu. Někdo, kdo hodlal celou tuhle šarádu hrát tak dlouho, aby mě moje zlomené srdce přimělo Seba nenávidět nebo mu přinejmenším nevěřit. Mohla to být Helena? Hned tu možnost zavrhnu, ale potom mě napadne... co když ano? Jak dlouho ji znám? Byla náhoda, že nás tam Henry ten večer načapal, nebo ji šel jen zkontrolovat, jak si vede v první části svého plánu, jak nás rozeštvat? Co když celou tu dobu byli proti nám? 

Světla v násWhere stories live. Discover now