Příchod druhých Nositelů

709 70 5
                                    

Nějakou chvíli nevidíme vůbec nic. Kdybych se stále nedržela Sebastiana, dostala bych strach, ale když se k němu ještě o krok přiblížím a on mě stiskne, pochopím, že Neysa jen pozastavila proud vzpomínek, aby k nám mohla promluvit.

,,Verena s Jessabel a s králem uzavřela dohodu, na základě které získala gaadernskou noc. Ve stejnou dobu, kdy se z Veroniky stávalo tohle, její bratr dorazil s Kyrou a Alexanderem Drakeem do jeho chaty a vytvořili pomocí magie zbraň - zbraň proti králi, o které ale věděli, že ji sami nebudou moct použít. Veronika byla ztracena a Francis to břímě nemohl nést sám - proto tu zbraň ukryl. Kam nevím ani já nebo Drake - a to zcela záměrně. Víme jen, že je ta věc někde skrytá a že ji může najít jen Francis. Verena si to také uvědomila. Získat tu informaci od Francise byl jediný úkol, kterým ji král kdy přímo pověřil."

Neysa nás přenese do další vzpomínky. Spatříme v ní Francise. Je sám a vypadá to, že je na dlouhé a namáhavé cestě. Nemá s sebou žádný batoh, vak nebo tašku, kalhoty má otrhané a košili rozevlátou a špinavou. Ve Světě bez světel padla panuje naprostá tma. Na obloze září pouze dva měsíce, které jsou nám už tolik známé. 

,,Ahoj, bratře."

Verena přistane několik metrů od Nositele světla, naprosto neslyšně, takže sebou Francis viditelně trhne, prudce se otočí a vrhne proti své sestře ohnivou kouli, aniž by se na ni vůbec pořádně podíval. Verena zvedne ruku a odkloní ji stranou, aniž by se jí hnul sval v obličeji.

,,Veroniko," vydechne Francis, když svou sestru pod rouškou tmy pozná, a narovná se v zádech. Zdá se, že je zraněný - svírá si jednou dlaní nohu, kterou má ovázanou kusem látky.

,,Co se mu stalo?" ptám se Neysi, která si vedle mě nejspíš automaticky uhladí bílé šaty a polkne.

,,Nevím," odpoví a to mě šokuje snad jako ještě nic v tomhle světě.

,,Nejsi ty snad vševědoucí?" zeptá se jí Sebastian a vezme mi tím slova z úst - copak Neysa celou to dobu nebyla na hranici tohoto světa a nesledovala vše, co se tu dělo? Když někdo říká, že nám ukáže pravdu, tak by nám ji pro jednou mohl aspoň ukázat celou. Kolikrát se budeme muset ještě přehrabovat v něčích vzpomínkách, než se dostaneme k úplnému celku?

,,Alexander Drake kouzlem zablokoval Francisovu mysl, než ho vyslal na cestu, aby nikdo nemohl získat jeho vzpomínky, a já ho záměrně nesledovala. Ukryl tu věc přede všemi," pronese Neysa a vyhýbá se mému pohledu, ,,dokonce i přede mnou."

,,Proč?" chci vědět, jelikož mi to nedává smysl. Není trochu risk nechat jen jednoho člověka, aby věděl, kde je jakási zbraň stvořená ke zničení krále?

,,Protože ta věc musela zůstat skrytá," odpoví mi Neysa a konečně se mi podívá přímo do očí. Barva těch jejích mě znovu uchvátí - nejsem pár chvil schopna uchytit své myšlenky. ,,Opravdu skrytá. Byly to nejisté časy a my měli za to, že Francis tu cestu musí absolvovat sám. Měl se poté vrátit k Alexanderovi Drakeovi a čekat na příchod nových Nositelů - měl jim pomoci tu zbraň najít. Jenže Veronika ho našla dřív, než se stačil do úkrytu vrátit."

,,Pořád nám nechcete říct ani co je to za zbraň?" nenechá se odradit Sebastian. ,,To doufám aspoň víte?"

Její pohled nám oběma prozradí, že si je opravdu vědoma toho, co je to za předmět. ,,Přijde čas, kdy to zjistíte i vy, Sebastiane. Ale pro případ, že by se stalo něco takového..." řekne a mávne rukou k sourozencům před námi, ,,...bude lepší, když prozatím stále budete vědět jen minimum."

,,Vypadáš hrozně, Francisi," podotkne Verena a pomalým krokem vyrazí směrem ke svému otřesenému bratrovi, přičemž v ruce svírá koště, na kterém přiletěla. Připomíná to celé nějakou děsivou pohádku. Francis vypadá, že se brzy pozvrací.

Světla v násKde žijí příběhy. Začni objevovat