Loajalita

560 56 14
                                    

Sebastian

Uběhnou dva dny, během nichž pilujeme s Willem plán, jak se dostat k Foneovi, a snažíme se vymyslet způsob, jakým ho proměnit zpátky v člověka, přičemž pomáhám Heleně a Henrymu s tím, čemu oni říkají řízení vzpoury. Zjistím, a to velice brzy a velice tvrdě, že jejich líčení bylo mírně řečeno poněkud optimističtější, než jaká je skutečnost.

Heleně se jen velmi zřídka podaří navázat s někým kontakt na tak dlouhou dobu, aby byla schopna mu předat dostatek informací. Probíhá to tak, že se spojí s člověkem, kterého osobně zná, a přenese jakýsi obraz sebe, zatímco její tělo fyzicky zůstane v domě. Pokouším se jí pomoci svou magií, ale je to složité kouzlo a ani mně se nedaří se vždy napojit na stejnou vlnu - někdy se nám povede společně s ní přenést i mě, abych mohl k lidem promluvit osobně, stane se to ale málokdy. Několikrát se spojíme i s Thomasem. Zjistím, že jeho rodina je v bezpečí, kromě stařenky, která v jejich domě zahynula. Zbytek členů domácnosti převezl do úkrytu v lesích, kde se jim válka s trochou štěstí vyhne. Dozvím se taky, že těch pár lidí, co nyní pobývá s mými přáteli v Tichém Městě, nemají kam jít.

Alexander Drake se rozhodne, že zůstane s Helenou a Henrym a podpoří jejich snahu nějakým způsobem sjednotit odpor proti králi a nasměrovat ho proti Asteronu. Mezitím se stále palčivěji ozývá jediná otázka: Kdy dostanou všechny bytosti ve Světe bez světel magii zpátky? Drake tvrdí, že se magie vrátí, až bude Neysa plně zpět ve Světě bez světel, což by mohlo být za několik dní, nebo taky za několik týdnů. Nezbývá nám, než se zatím soustředit na jiné věci - získat zbraň na zničení krále. Co nejvíce oslabit jeho vojska.

Třetí den ráno se chystáme s Willem přenést k jeskyním Vílího národa. Doprovázet nás bude pouze můj bratr - Drake zůstane s Henrym a Helenou a společně vyrazí na cestu po svých, aby podobně jako Thomas začali šířit informace a připravovat všechny schopné muže a ženy do boje.

Jsou pragmatičtí. Jako roboti. Dokonce i Helena se jen málokdy zatváří lítostivě nebo vyděšeně. Snažím se s nimi držet krok, ale je to těžké a vyčerpávající. Jsem skoro rád, že s Patrikem a Willem odcházíme, abychom se postavili obřímu ještěrovi. 

Helena, Henry a Drake nás doprovodí do prvního patra domu, abychom byli dál od zvědavých uší zbytku jeho obyvatel. Tim se proplétá mezi mýma nohama, jako by se mi snažil říct, ať ho tady ani náhodou nenechávám. Podrbu ho za uchem a přemýšlím, proč si ho u sebe asi nenechala Suzanne, které ho Ann svěřila. ,,Brzo se zase uvidíme," ujistím vlče, přestože nemám tušení, jestli to je pravda. ,,Dávej pozor na ostatní."

Helena si nás změří pohledem, když se zase narovnám. Tři kluci, kteří vypadají sotva na osmnáct, jak tam tak vedle sebe stojí, aniž by měli nějakou výraznější šanci na úspěch. Její mladou tvář protne stín pochybností. ,,Jsi si jistý..."

,,Jestli je Patrik opravdu záložním Nositelem, jak tvrdila Neysa, pak mi může pomoct," skočím jí do řeči a podívám se na svého bratra, který na mě vyvalí oči, jako by se ptal, jestli mi úplně přeskočilo. ,,Jenny našla způsob, jakým tu magii ovládnout, i když jí neměla tolik jako já a Anna."

,,Jenže Jenny ovládla temnou magii," odsekne mi Patrik a začne tak rozhovor, který jsme spolu vedli za ty tři dny tady už několikrát. ,,Jestli spoléháš na to, že já mám v sobě nějakou studnu moci, tak se pleteš. Už jsem zkoušel-"

,,Každopádně," přeruší Patrikův rozrušený monolog Will, který už nejspíš za ten krátký čas s námi stačil pochopit, jak dlouho ty naše dohady můžou trvat, ,,to musíme tak jako tak udělat. Pokusíme se u toho nenechat sežrat."

Světla v násTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang