2. 6/proga

1.5K 72 6
                                    

// Zayn

Po keleto minučių, į mašiną įlipa Amber.

– Na? – iškart ištariu vietoj pasisveikinimo.

– Viskas gerai, – atsako užsisegusi saugos diržą. – Mudu su Josh... – pradeda man pradėjus važiuoti.

– Man neįdomu, ką jūs veikėte su Josh, – susiraukiu papurtydamas galvą. – Ar ten buvo... Rebecca? – ištariu tyliau merginos vardą.

– Ji buvo ten, – Amber giliai atsidūsta ir jos balsas prityla. Labai keista kalbėti apie ją, kuomet visi galvojo, kad ji mirusi... – Tai taip... – mergina nutyla, mėgindama rasti tinkamus žodžius. – painu. Taip keista. Juk taip nebūna.

Nieko neatsakau. Jaučiuosi taip pat. Tiek daug klausimų ir nė vieno atsakymo! Ji turės man paaiškinti labai daug dalykų ir žinau, jog ta diena ateis. Ji neturės kur dėtis, ji man paaiškins viską. Nežinau, kada, bet ta diena ateis. Nenurimsiu, kol visko nesužinosiu.

Šiandien atvažiuoja Harry su Kylie ir Jessy, tad visų pirma viską papasakosiu jiems. Taip pat, šiandien bus ir Josh, o jei labai pasiseks, galbūt jis atsives ir Rebeccą, bet, žinoma, naivu to tikėtis.

Mums grįžus namo, Amber užlipa laiptais į savo kambarį, o aš lieku svetainėje. Žinau, jog jie už valandos atvažiuos, o vakare dar atvažiuos Josh, kurį Amber pakvietė, tad iki to, turėsime laiko pakalbėti, kadangi suprantu, jog jis nežino, jog Rebecca slepia tokį dalyką. 

Po keleto minučių išgirstu, kaip laiptais į apačią leidžiasi Amber. Ji įeina į svetainę ir atsisėda ant sofos, šalia manęs.

– Tau patiko Rebecca, argi ne? – paklausia po kurio laiko žvelgdama į mane. Giliai atsidūstu prieš atsakydamas.

– Mudu nesutarėme. – sumurmu atsukdamas į seserį.

– Ne, Zayn, – juodaplaukė papurto galvą. – Esmė ne tame. Aš klausiu, ar patiko.

– Šiek tiek, – atsakau. – Bet tik vėliau. Tik likus keletui dienų iki... – nutylu. – iki tos dienos. Galbūt vėliau viskas būtų peraugę į kažką daugiau, tačiau viskas baigės net neprasidėjus.

Akimirką tarp mūsų įsivyrauja tyla.

– O kaip dabar? – paklausia vis dar žvelgdama į mane.

– Na, – atsidūstu. – Nieko panašaus nebejaučiu, tai buvo seniai ir tai nebuvo rimta. Jaučiu tik pyktį ir smalsumą...

– Tu pyksti? – Amber nutraukia mane.

– Man pikta. Aš buvau atsakingas. Aš kaltas, jog taip nutiko. Visą šį laiką kaltinau save, jog ji mirė, o pasirodo jai viskas gerai.

– Galbūt viskam yra paaiškinimas? – garsiai pamąsto mergina.

– Ne, – papurtau galvą. – Tai nėra pateisinama bent kokiu atveju. – atsidūstu atremdamas galvą į sofos atlošą.

Paskutinėmis dienomis apie nieką kitą galvoti ir negaliu. Pajuntu, kaip Amber uždeda ranką ant mani dilbio švelniai patrindama. Po akimirkos išgirstame, kaip į kiemą įvažiuoja mašina, kas reiškia, jog jie atvažiavo kiek anksčiau, negu planavome.

– Atidarysiu, – sumurma Amber, kuomet suskamba durų skambutis. Jau netrukus koridoriuje pasigirsta jų visų balsai, ir galiausiai į kambarį įeina Kylie su Jessy, o už jų ir Harry nešinas gėrimais.

Atsistojęs apkabinu merginas ir pasisveikinu su Harry.

– Zayn, kodėl atrodai, lyg būtum nemiegojęs keletą parų? – nusijuokia Jessy. Nervingai nužvelgiu juos.

– Ar viskas gerai? – paklausia Kylie, pakėlusi akis į mane. Atsidūstu. Nežinau, kaip pavyks jiems viską papasakoti neskambant absurdiškai.

– Ar pamenate Rebeccą? – paklausiu, kuomet Harry paėmęs atsikemša stiklinį buteliuką su alumi ir atsisėda ant sofos.

– Žinoma, – linkteli galva Jessy suspausdama lūpas į tiesią liniją. Merginos taip pat atsisėda ant sofos.

– Ji yra Josh pusseserė, – pasakau išgirsdęs, kaip įeina į svetainę Amber, pažvelgiu į ją. Vėl atsisuku į juos. Jie stebi mane, mėgindami suprasti, kodėl šis faktas yra svarbus. – Ir ji yra... – nutylu. Garsiai apie tai kalbėti skamba taip kvailai. – Rebecca yra gyva.

– Ką? – Jessy suraukia antakius. Šviesiaplaukė nori dar kažką sakyti, tačiau joks garsas nepalieka jos lūpų.

– Ji prieš keletą dienų buvo čia kartu su Josh, – už mane pasako Amber. – Beje, šiąnakt nakvojau Josh namuose ir šį rytą virtuvėje sėdėjome trise.

– Kaip tai įmanoma? – prabyla iki šiol tylėjęs Harry.

– Nežinau, – papurtau galvą atsidusdamas. – Akivaizdu, jog ji tiesiog neėmė ir prisikėlė. Bet Josh apie tai nežino, tad nieko jam nesakykite.

– Nepatikėsiu, kok pati jos nepamatysiu, – sumurma Kylie.

– Kodėl ji būtų melavusi? – garsiai mąsto Jassy. 

Taip kalbos apie ją ir nesibaigia iki vakaro, kol pasirodo Josh. Deja, tačiau jis vienas.

– Rebecca šįvakar pasijuto blogai, – pasako Josh. – Veikiausiai apsinuodijo skrandį. – visi esantys šiame kambaryje, išskyrus Josh, suprantame, jog tai buvo melas, tačiau nieko jam nesakome, o tik supratingai linktelime.

Vakarui įsibėgėjus, jaučiuosi gan apgirtęs, tačiau bent jau pagaliau nustojau galvoti apie viską. Akimirką žvilgteliu į Harry su Kylie. Mergina sėdi laisvai ranką permetusi per Harry kelienį. Tiesą sakant niekad nemaniau, kad jiems kartu kažkas gausis, tačiau jiedu kartu jau nuo vienuoliktos klasės ir panašu, jog klydau. Jiems sekasi puikiai.

Josh su Amber taip pat sekas neblogai, tačiau Josh tikrai nėra mano mėgstamiausias žmogus šiame kambaryje. Galbūt todėl, nes jis su mano seserimi... Nežinau.

Tačiau netrukus Josh sugalvoja nuostabią idėją. Jis pasiūlo kitą penktadienį, lygiai už savaitės, visiems darkart susitikti jo namuose. Tai geriausia, ką išgirdau šįvakar. Ir būtinai nepraleisiu šios progos.

* * *

Sveikoos ! :)

NEPAMIRŠKITE PO DALIMI PALIKTI ŽVAIGŽDUTĖS BEI PARAŠYTI KOMENTARĄ😁

Liar // z.m.Where stories live. Discover now