2. 79/ džiugūs momentai...

578 30 6
                                    

Įeinu į svetainę, kur sėdi manęs laukia Zayn, ir priėjusi atsisėdu šalia jo. Vaikino ranka iškart atsiranda ant mano pečių ir aš atsiremiu  į jį.

- Nenori eiti miegoti? - tyliai paklausia, bet aš papurtau galvą. Vaikinas lūpas priglaudžia man prie smilkinio.

Paskutiniuoju metu mudu, regis, tapome dar artimesni. Po to, kai jis susitiko su mano mama, mes, atrodo, abu į šiuos santykius dar rimčiau ėmėme žiūrėti. Mes netgi nė karto nesusipykome ir nesusiginčijome per paskutines savaites. Tiesa, per šias savaites ir su mama kalbėjau vos keletą kartų ir tik tokiu atveju, jeigu paskambindavau pati. Ji pamiršta savo vienintelę dukrą vien dėl jai nepatinkančio vaikino? Jei būčiau mamos vietoje, džiaugčiausi žinodama, jog mano dukra turi tokį vaikiną kaip Zayn, nepaisant to, kas nutiko anksčiau. Jeigu turėčiau dukrą, linkėčiau jai tokio vaikino kaip Zayn, o ne pykčiau ar prieštaraučiau. Atrodo neįmanoma, kad toks vaikinas, koks pasirodė Zayn mamos namuose, dar kam nors nepatiktų, tačiau mama, deja, savo nuomonės nepakeitė, bet esu įsitikinusi, jog dėl to kalti yra jos principai. Galbūt giliai viduje ji ir supranta, kad Zayn nėra blogas, bet ji nenori to pripažinti. Mama įsitikinusi, jog galiausiai vis vien nebūsiu laiminga su juo. Mama visąlaik darė viską, kad tik galėtų likti su juo dviese, dėl ko nesmagu buvo tiek man, tiek Zayn. Tačiau dabar suprantu, jog turėčiau kaip įmanoma vengti temos apie jį, kalbėdama su mama.

Zayn norėjo trumpai nuvažiuoti ir į savo tėvų namus pasiimti keleto daiktų, bet visgi nusprendėme, jog susitikti tiek su mano mama, tiek su Zayn tėvais, būtų kiek per daug kaip vienai dienai, tad nusprendėme tai padaryti kurią nors kitą dieną.

Krūptelėti priverčia skambėti pradėjęs kažkurio iš mūsų telefonas. Pažvelgusi į savąjį, suprantu, kad skambantis telefonas yra Zayn. Jis atsidusęs atsitraukia jį iš savo kelnių kišenės ir pažvelgęs išjungia garsą bei padeda ant stalo.

- Kas skambina? - paklausiu atsigręžusi į jį.

- Amber, - paprastai ištaria.

- Nekelsi? - tačiau Zayn papurto galvą ir aš nestipriai susiraukiu. Ar jam tikrai skambina Amber? - galiu aš? - paprašau tikėdamasi, jog jis neleis atsiliepti ar pažiūrėti, kas skambina, bet vaikinas gūžteli pečiais.

- Jei tik nori, - sumurma paduodamas man telefoną.

Matau, jog išties jam skambino jo sesuo. Ar kada nors liausiuosi nepasitikėjus juo? Nepamenu, kada paskutinį kartą Zayn man melavo, tačiau vis vien abejoju daugeliu jo man pasakytų dalykų. Kodėl taip elgiuosi? Jaučiu, jog jeigu dėl ko nors mudviejų santykiai ir sugrius, tai dėl mano per mažo pasitikėjimo juo...

- Kodėl ji skambino? - paklausiu, tačiau greit suprantu, koks kvailas yra mano klausimas. Jis juk nekėlė.

- Nežinau, - pasako. - Vėliau perskambinsiu jai. - Zayn ranka ir vėl priglaudžia mane prie savęs, visai kaip ir prieš tai.

- Kodėl ne dabar? - Jis nenori kalbėti su Amber šalia manęs?

- Galiu ir dabar, - Zayn atsidūsta, tikriausiai supratęs, jog, pati nežinau kuo, jį įtarinėju. - Maniau, jog praleisti šį laiką dviese. - pasako paėmęs savo telefoną iš mano rankų.

- Mudu ir taip praleidome nemažai laiko dviese.

- Ir tau tai atsibodo, argi ne? - paklausia, tačiau iš jo balso ir nedidelės šypsenos veide, kuomet jis žvelgia į savo telefono ekraną, galiu suprasti, kad jis tik erzina mane.

- Žinoma atsibodo, - linkteliu galva. - Jau verčiau galėčiau būti su bent kuo kitu... - dirbtinai liūdnai atsidūstu.

- Pavyzdžiui Alex? - kilsteli antakį vaikinas nepakėlęs akių nuo telefono.

- Ypač su Alex, - pritariu jam.

- Taip, aš taip pat, - linkteli. - Aš taip pat dabar labiau norėčiau būti su Alex, nei tavimi.

- Kokie mes panašūs, - ironiškai pasakau priversdama Zayn plačiau nusišypsoti.

- Išties.

Taria telefoną pridedamas sau prie ausies priglaudžia mane sau prie krūtinės, o aš nusišypsau sau užsimerkdama ir ranką permesdama per jo liemenį. Turiu visiškai tobulą sau vaikiną ir šiuo metu niekaip neįsivaizduočiau savęs su niekuo kitu. Jaučiuosi gerai ten, kur yra jis. Pajuntu, kaip mano skruostu nusirita ašara ir susigeria vaikino trumparankovių marškinėlių medžiagoje. Tai - be jokios abejonės džiaugsmo ašaros. Nepamenu, kada per visus dvidešimt metų su kuo nors buvau laimingesnė. Mėgstu tokius paprastus, niekuo neypatingus, tačiau beprotiškai man džiugius momentus su juo. Man regis visa tai perauga į kiek daugiau nei susižavėjimą ir tiesiog simpatiją... Tačiau argi taip blogai? Juk taip ir turi būti, argi ne? Juk dėl to žmonės ir gyvena kartu...

Klausau, kaip jis kalba telefonu jusdama, kaip vibruoja Zayn krūtinė. Vaikino balsas kiek sunerimsta ir iš tokių frazių kaip ką ketini daryti? , kur esi?  ir ar viskas gerai? , suprantu, kad kažkas ne taip. Šiek tiek pasikeliu ir atsisuku į jį. Ranka pasirėmusi jo krūtinę stebiu jį. Nestipriai surauktus juodus antakius, rudas šiek tiek sunerimusias akis ir rausvas minkštas lūpas, kurios juda jam kalbant.

- Viskas gerai? - paklausiu, kuomet po dar keleto minučių, pažadėjęs rytoj kažkur atvažiuoti, baigia pokalbį.

- Regis, Amber išsiskyrė su Josh, - pasako žvelgdamas į mane. Susiraukiu.

- Kodėl? - paklausiu atsisėsdama. - Kas nutiko?

- Amber atsibodo tai, jog jo namuose visas šias savaites nesiliovė vakarėliai, o Josh pastoviai išgėręs. - taria. - Ji nori išsikraustyti iš ten.

Ar ji planuoja grįžti čia, į Zayn namus? Tai reiškia, jog taip pat turėsiu grįžti pas Josh? Aš nenoriu... Mudviems su Zayn taip gerai sekėsi dviese...

- Kur ji nori kraustytis? - jaučiu, kaip mano balsas sudreba, kuomet paklausiu klausimo, į kurį atsakymą jau numanau.

- Nežinau. Amber nori nuomotis butą arba laikinai grįžti į tėvų namus. - pasako priversdamas mane kiek lengviau atsidusti. - Žinojau, kad jųdviejų santykiai netruks ilgai.

Visad maniau, kad tie vaikinų pasisėdėjimai buvo per dažni ir dabar panašu, kad jie vyksta kasdien. Tačiau Josh taip pat stengėsi dėl jos, o dabar nuleis rankas ir taip lengvai leis Amber išeiti pasirinkdamas nesibaigiančius vaikinų vakarus ir alkoholį?

- Tik nesuk dėl to sau galvos, - pasako, kuomet per ilgai tyliu. - Josh pats kaltas, Amber neturėjo net prasidėti su juo.

Atsidūstu. Pasijuntu blogai dėl jų. Jiedu pradžioje taip stengėsi dėl vienas kito, bet visgi pasidavė...

* * *

ką manot? parašykit komentaruse!:))








Liar // z.m.Where stories live. Discover now