2. 13/juodaplaukis vaikinas

1.3K 60 17
                                    

Ir vis delto man paskambino iš kavinės ir pasakė, kad galiu pradėti nuo kitos savaitės. Labai džiaugiuosi dėl to. Galbūt netgi greitu metu galėsiu gyventi viena.

Visą dieną su Josh praleidome namuose dviese. Jokios Amber, jokio Zayn. Tačiau šį vakar, jau visai metrukus pas Josh užeis keletas draugų, tačiau šįkart pernelyg nesijaudinu, kadangi tarp jų nebus nieko, ko nenorėčiau sutikti. Suskambus durų skambučiui Josh nueina atidaryti durų, o aš atsistojusi išeinu į virtuvę. Netrukus koridoriuje išgirstu dsr dviejų ar trijų vaikinų balsus, tačiau ignoruoju juos. Jie visi nueina į svetainę, kur ir toliau netyla juokas ir balsai.

Tiesą sakant jau ne vieną kartą neatsispyriau pagundai peržvelgti, kas naujo Zayn ir visų kitų socialiniuose tinkluose. Supratau, kad mažiausiai ten aktyvūs yra Harry ir Zayn, bet tai suprantama. Jie vaikinai, jiems nerūpi tokie dalykai kaip merginoms. Mačiau, jog Kylie buvo įkėlusi keletą nuotraukų su Harry. Per visą šį laiką, kol jų nepamačiau, buvau pamiršusi, jog jiedu buvo kartu ir nemaniau, kad vis dar yra. Tačiau jie tikrai labai graži pora.

Mano dėmesį atitraukia žingsniai virtuvėje. Pakėlusi akis nuo telefono ekrano silpnai atsidūstu priešais save išvidusi juodaplaukį vaikiną. Jis šypteli man ir nuėjęs prie šaldytuvo išsitraukia alkoholio butelį. Jį veikiausiai atsiuntė Josh. Grąžinu žvilgsnį atgal į telefono ekraną.

– Aš Alex, – išgirstu juodaplaukio balsą. Jau esu jį mačiusi anksčiau. Mačiau jį tądien, kai pirmą kartą sutikau čia Zayn. Kuomet buvau Zayn ir Amber namuose.

– Rebecca, – pasakau jam savo vardą.

– Žinau, – taria priversdamas mane darkart pakelti akis į jį. Matau kreivą šypsnį vaikino veide, kuris byloja, kaip jis savimi pasitiki. – man sakė Josh. – paaiškina, kuomet nieko jam neatsakau.

– Puiku, – sumurmu vėl nusisukdama į telefoną nerodydama didelio susidomėjimo vaikinu.

– Iki pasimatymo, Rebecca, – ištaria su vis dar tokia pat šypsena veide ir išeina palikdamas mane vieną virtuvėje. Nestipriai suraukiu antakius. Ar visi Josh draugai tokie keisti?

Po keleto akimirkų atsistojusi išeinu iš čia tikėdamasi šiandien daugiau nieko nebesutikti, ir laiptais užlipu į savo kambarį, kur praleidžiu likusią naktį. Šiąnakt ir vėl miegojau prastai. Ilgai negalėjau užmigti, o užmigusi keletą kartų buvau pabudusi. Girdėjau, kaip vėlai naktį išėjo Josh draugai, o jis nuėjo į savo kambarį.

Galiausiai, darkart pabudusi beveik devintą valandą ryto, nusprendžiu keltis. Be abejo svetainę randu ne tokią tvarkingą, kokią ją mačiau paskutinįkart vakar. Tikrai nesiruošiu čia nieko tvarkyti. Tai jau bus Josh darbas Grįžtu į virtuvę. Čia su telefonu bei puodeliu kavos praleidžiu visą rytą, iki kol išgirstu sunkius žingsnius besileidžiančius laiptais. Netrukus čia įžengia susivėlusiais plaukais ir užsimiegojusiu veidu Josh. Jis, nieko man nesakęs, prieina prie kriauklės ir prisipila pilną stiklinę vandens ir ją iškart visą išgeria. Atsisėda prie stalo priešais mane.

– Ar šiandien ką nors veiksi? – paklausiu žvelgdama į jį.

– Vėliau susitiksiu su Amber, – atsako delnais pasitrindamas veidą. – O jau netrukus čia turėtų būti Alex. Jis paliko savo mašiną.

Tai tas keistas juodaplaukis vaikinas. Atsidususi linkteliu. Išgeriu paskutinį gurkšnį kavos ir atsistoju išplauti puodelio ir kaip tik tuo metu išgirstu suskamba durų skambutis. Josh kažką neaiškiai sumurmėjęs atsistojęs nueina atidaryti durų ir jau netrukus čia įeina ir Alex. Jis pasisveikina, tačiau aš nieko neatsakau, o tik sunkiai šypteliu jam. Pajuntu, kaip mano skruostai ima kaisti, kai vaikinas lėtai ir kiek per akivaizdžiai nužvelgia mane. Nuleidusi akis suprantu, jog stoviu tik su pižama, o mano šortai ne tiek jau daug ir dengia. Greitai į puodelį įsipylusi vandens atsisėdu prie stalo į Josh vietą šiek tiek prisidengdama ir pastebiu, kaip juodaplaukis šypteli.

Josh atsisėds šalia manęs, o Alex - priešais mus. Jiedu apie kažką kalbasi, o aš tuo tarpu toliau sėdžiu su telefonu rankose. Stengiuos nesiklausyti jų pokalbio, tačiau nugirstu, jog jie ruošiasi kažkur važiuoti.

– Ar nori kartu? – į mane atsisuka Josh.

– Kur jūs važiuosite? – paklausiu pažvelgdama į jį.

– Pas Zayn, – vos tai išgirdusi greitai papurtau galvą. – Kaip nori, – atsidūsta gūžtelėdamas pečiais. – Einu persirengti, greit grįšiu.

Josh išeina palikdamas mane vieną su šiuo vaikinu nejaukioje tyloje. Lėtai ir atsargiai pakeliu akis į jį, jog pamtyčiau, ką jis veikia, tačiau mano nelaimei mūsų akys susitinka ir esu priversta greitai nusisukti. Pajaučiu, kaip dar kartą užkaista mano skruostai ir jis silpnai nusijuokia. Atsigeriu savo vandens iš puodelio.

– Kaip manai, Rebecca, ar labai anksti būtų paprašyti tavęs telefono numerio ar dar ko? – vos neužspringstu išgirdusi jo balsą ir susiraukusi pakeliu galvą į jį. Kaip suprasti?

Alex kilsteli juodą antakį ir šypteli laukdamas mano atsakymo. Jis pernelyg savimi pasitiki. Tikrai.

– Pamiršk apie tai, – tariu, tačiau ta šypsena nuo jo veido nedingsta.

– Tavimi dėtas nebūčiau toks tikras.

Ką tai reiškia? Jis, galbūt, ir neblogas, ir tikrai nieks nesiginčys, jog jis išties neblogai atrodantis vaikinas, bet jis pažįsta mane vos antrą dieną... Ir netgi nepažįsta! Jis tik žino mano vardą. Ir jis pernelyg panašus į Zayn. Tiek išvaizda, tiek, kiek jau supratau, charakteriu, tuo, kaip jis kalba ar elgiasi. Na, jis ne toks blogas, koks Zayn, bet tai mažai ką keičia. Kaip jam apskritai tokia mintis galėjo ateiti į galvą? Ir net nepažįsta manęs!

– Be abejo per anksti, – pasakau. – Tu nė nepažįsti manęs...

– Na, nesiūlau tau tuoktis ar dar ko, – taria ir tai priverčia mane susiraukti dar labiau. Ar jis iš tiesų toks kvailas?

Jei jau lyginant juodu su Zayn, tuomet galiu pasakyti, jog Zayn bent jau šiek tiek protingesnis. Vienintelis jo pranašumas kol kas.

– Juk jau pasakiau - ne, – pakartoju, tačiau jis nespėja nieko atsakyti, kuomet sugrįžta Josh.

Kodėl kai kurie vaikinai mano, jog viskas taip paprasta? Viskas, ką jis apie mane žino - mano vardas. Galbūt šiek tiek ir perdedu ir jis nepadarė nieko blogo, tačiau tai kažkodėl šiek tiek sugadino mano nuotaiką. Tai jo užtikrintumas ir pernelyg didelis pasitikėjimas savimi, jog viskas bus taip paprasta.

* * *

Labaaai jau netrumpa dalis gavosi😄😄
TAD LAUUUKIU JŪSŲ KOMENTAAARŲ!!!😁❤️

Ką jūs manooote?🤔

VOTE⭐️

Liar // z.m.Where stories live. Discover now