2. 26/įkurtuvės

1K 56 37
                                    

Pastebiu, kaip Alex veido išraiška akimirksniu pasikeičia. Juodaplaukis kiek lengviau atsidūsta ir taip pat šypteli man alkūnėmis atsiremdamas į stalą. Stebi mane ir jaučiu, kaip mano drąsa po truputį ima dingti.

– Alex? – išgirstame pro duris įeinantį Josh.

Jis nužvelgia mudu ir įtariai prisimerkia. Josh iš šaldytuvo išsitraukia butelį su alkoholiu.

– Ką čia veikiate?

– Greit grįšiu, – sumurma Alex akivaizdžiai nepatenkintas sutrukdymu. Josh gūžteli pečiais ir nieko netaręs išeina.

Nusprendžiu, jog ir man laikas eiti. Nenoriu per daug visko skubinti, kaip per vieną dieną. Nieko nesakau vaikinui sėdinčiam priešais ir atsistoju, bet man praeinant pro jį, Alex sučiumpa mane už riešo. Atsisuku į vaikiną, kuris žvelgia tamsiomis akimis į mane iš apačios, mąstydamas, ką dar pasakyti.

– Paleisk, aš einu miegoti, – tariu mėgindama ištraukti ranką iš vaikino gniaužtų, bet jo pirštai tvirčiau susirakina aplink mano riešą.

– Ar pasiliksi? – po keleto akimirkų tylos sumąsto, ką pasakyti.

– Jau sakiau, jog einu miegoti, – paprastai pakartoju taip specialiai erzindama jį.

Alex žvelgia iš apačios į mane šiek tiek apgirtusiomis akimis. Jie išties pernelyg dažnai geria. Žinoma, man netrukdo Josh draugai, bet taip negerai. Nesveika taip dažnai gerti.

– Na, – juodaplaukis atsidūsta. – Tuomet iki rytojaus, Rebecca, – jis švelniai spusteli man riešą. Jis žada čia likti?

– Iki, Alex, – stengiuos nusišypsoti jam kuo nuoširdžiau ir pagaliau Alex paleidžia mano ranką.

Išeinu palikusi jį vieną, bet žinau, kad jis netrukus grįš pas kitus. Išėjusi pavartau akis. Nebus taip jau paprasta apsimetinėti, bet užtai kaip linksma! Nors, iš tiesų, jausiuos kiek nekaip, jeigu Alex ims manyti, jog suteikiu jam šansą, o tuomet pasakysiu, jog tai nieko nereiškia. Tik šiek tiek bijau, kad viskas nenueitų kiek per toli. Žinau, jog negalima žaisti kitų jausmais, bet negaliu sau nieko padaryti. Kartais jaučiuosi tokia beviltiška, jog užsiimu tuo. O galbūt ir Alex tik žaidžia? Kam jam aš? Jis gali turėti bent kurią merginą, ir esu įsitikinusi, kad ne vieną jų ir turi.

Atsigulu į lovą jau mąstydama apie rytojų. Kaip elgsis blaivus Alex? Ar jis vis dar manys, jog tai jo šansas? O galbūt pamirš?

Ir ne. Alex nepamiršo. Jau kitą rytą nusileidusi į virtuvę kavos, randu juodu su Josh čia sėdinčius. Abu vaikinai pasisveikina su manimi.

– Harry su Kylie jau persikraustė į naujuosius savo namus, – išgirstu Josh balsą ir tik po akimirkos suprantu, jog tai buvo skirta man.

– Puiku, – atsisuku ir paprastai pasakau, nesupratusi, kodėl tai turėtų būti svarbu man.

– Jiedu nori, jog vakare visi ten būtume. Įkurtuvių proga ar kas nors panašaus.

– Tuomet važiuokite, – gūžteliu pečiais ir nusisuku išgirdusi, kaip užverda vanduo virdulyje.

– Kylie ir norėtų, jog būtum tu. Bus Jessy bei Amber, taip pat.

Atsidūstu. Nežinau, ar labai noriu ten būti. Nebendrauju nei su viena iš merginų. Bet ten bus Zayn. Jau dabar degu nekantrumu pamatyti jo reakciją, pamačius, jog su manimi Alex.

– Gerai, – paprastai, pernelyg paprastai, pasakau.

Jau dabar negaliu sulaukti, nors, tiesa, ir jaudinuosi, jog šįkart niekur nepasislėpsiu nuo visų. Turėsiu būti kartu su jais.

// Zayn

Sėdžiu Harry namų svetainėje. Jiedu su Kylie pagaliau persikraustė ir nereikės jiems važinėti iš vieno miesto į kitą taip dažnai. Žinoma, dabar jau Jessy nebebus su mumis taip dažnai, bet bent jau jiedu bus.

Harry su Kylie pamanė, jog tai gera mintis nusiaubti naujuosius namus vos įsikrausčius čia ir jie pakvietė čia visus. Suskamba durų skambutis, Kylie nuskuba atidaryti durų ir jau netrukus čia įeina trys vaikinai. Alex, Ryan bei Mason. Jie pasisveikinę atsisėda ant naujos, prie namų interjero priderintos Harry ir Kylie sofos.

Kylie dar keletą kartų tenka nubėgti atidaryti durų iki kol, galiausiai, paskutinįjį kartą suskambus durų skambučiui čia įeina Josh kartu su Rebecca. Kol Josh sveikinasi su čia esančiais, mergina nieko nelaukusi atsisėda šalia Alex, šitaip priversdama tą idiotą nusišypsoti. Nemačiau jos vos savaitę, o tarp jų jau kažkas vyksta.

Rebecca taip pat šypteli jam ir Alex lyg besididžiuodamas pakelia akis į mane. Pagavęs mano žvilgsnį jis laisvai permeta ranką per juodaplaukės pečius. Jis taip elgiasi specialiai, argi ne? Bet Rebecca nereaguoja į tai, nepatraukia jo rankos ir neatsisėda toliau, todėl suprantu, kad tarp jų tikrai kažkas vyksta.

Nusuku žvilgsnį nuo jų, į stovinčius Harry su Kylie. Tamsiaplaukė pasistiebusi kažką sako vaikinui į ausį ir į rankas jam duoda šampano butelį, kad jis į atidarytų. Harry netrukus atiduoda atidarytą butelį merginai, kuri dar keletą akimirkų jam kažką šnabždėjo, o galiausiai atsitraukusi, pasiūlo merginoms eiti į virtuvę.

Rebecca neturi kito pasirinkimo, ji tikrai neliks viena tarp vaikinų. Akies krašteliu stebiu, kaip ji uždeda savo delną ant šalia sėdinčio Alex kojos ir kiek pasikėlusi jam kažką tyliai pasako. Jis šyptelėjęs patraukia ranką nuo Rebeccos pečių ir juodaplaukė greitai atsistojusi, nedrąsiai išeina kartu su merginomis. Dalies jų ji net nepažįsta, tad jau žinau, kaip nenoriai ji su jomis išėjo.

Rebeccai išėjus Alex tęsia pokalbį su kitais. Jis man kažką pasako, tačiau gerai neišgirstu ką, bet neprašau pakartoti. Nužvelgęs jį nusisuku į šalia atsisėdusį Harry. Nesiruošiu būti Alex draugu, nors kažkada toks jis ir buvo.

* * *
SvEiKi

LAAAUKIU JŪSŲ KOMENTARŲŲ😁👇🏿

VOTE⭐️😄

Liar // z.m.Where stories live. Discover now